Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saarinen kolmas ja Strandvall neljäs Davosissa

 
Saarinen kolmas ja Strandvall neljäs Davosissa

Aino-Kaisa Saarinen vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta sijoittumalla kolmanneksi Davosin maailmancupin sprintissä. Miehissä Matias Strandvall osoitti toipuneensa selkävaivoista ja sijoittui tiukassa finaalissa neljänneksi.

Naisten sprintin ykkönen oli Slovenian Petra Majdic ja miesten voittajaksi kiri Norjan John Kristian Dahl. Hiihtotapa oli vapaa.

Saarinen oli erittäin tyytyväinen omaan suoritukseensa eilisten tekniikkaongelmien jälkeen. Palkintokorokesijoitus nosti tunnelman iloiseksi.

- Nyt nähtiin, että kun jalat toimii niin homma hoidetaan kotiin. Tekniikka oli hyvin kasassa ja onnistuin myös taktiikassa. Finaalissa sain tehdä oman rauhallisen hiihtoni porukassa. Kunnossa ei ole mitään vikaa, eilen vain oli vähän huono päivä, jolloin tekniikka tahtoo hajota. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua ja Roglan kisoja. Olen erittäin tyytyväinen ja iloinen, Saarinen sanoi.

Kaikki suomalaisnaiset ylsivät puolivälieriin. Virpi Kuitusen ja Pirjo Murasen urakka loppui ensimmäisellä kierroksella. Välierissä Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja olivat samassa erässä. Saarinen oli erän kolmas, Roponen viides ja harmittavasti kaatunut Sarasoja kuudes. Epäonnekas Sarasoja harmitteli kohtaloaan.

- Harmittaa todella paljon, että kaaduin. Vähän aikaa oli sellainen tyhjä olo ja sitten vain kävi helinä. Siihen romahti tämä hiihto. Toisaalta on kyllä hyvä fiilis, kun olo tuntuu parantuvan jatkuvasti ja hiihto oli vahvaa. Eilinen normaalimatka irrotti paikkoja ja oli sellainen jämäkkä tuntuma hiihtoon, Sarasoja kertasi.

Miesten finaali oli erittäin tasainen. Loppusuoran taistelussa norjalaiset Dahl ja Petter Northug veivät kaksoisvoiton ennen Venäjän Aleksei Petuhovia ja Matias Strandvallia. Strandvall on tuskaillut selkänsä kanssa pitkin syksyä ja alkutalvea. Nyt paikat olivat hyvässä kunnossa ja hiihto kulki.

- Kun ei ole ongelmia, niin tämä on tulos. Tiedän, että kapasiteettia löytyy, kun vain selkä kestää. Olen tosi tyytyväinen tulokseen. Suuri kiitos kuuluu huoltoryhmälle suksista ja fysioterapeutillemme Jirka Ilomäelle, joka on hoitanut selän niin hyväksi kuin mahdollista.

- Finaalissa hiihdin rennosti aina kääntöpaikalle asti. Sitten pantiin kaikki peliin, tyytyväinen Strandvall summasi.

Puolivälierissä Strandvallin lisäksi olivat mukana Martti Jylhä ja Lasse Paakkonen. Jylhän (18:s) ja Paakkosen (27:s) vauhti ei riittänyt jatkoon.

Ville Nousiainen ei selvittänyt aika-ajoa (37:s) ja Sami Jauhojärvi jätti startin väliin ja keskittyi palautumiseen.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle