Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Janne Ahonen avasi mäkiviikon upeasti - toinen Oberstdorfissa

 
Janne Ahonen avasi mäkiviikon upeasti - toinen Oberstdorfissa

”Kuningaskotka” Janne Ahonen käänsi lopulta Oberstdorfissa tiistai-iltana 29.12. käydyn mäkiviikon jännittäviä käänteitä sisältäneen avauskilpailun suomalaisille iloksi. Ahonen teki haastavissa takatuulissa ja vesisateessa käydyn kilpailun pisimmän hypyn toisella kierroksella,137 metriä, nousten ensimmäisen kilpailukierroksen jälkeiseltä yhdenneltätoista sijalta kilpailun kakkoseksi ansaiten samalla kilpailun Man of the day-palkinnon. Ainoastaan kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Itävallan Andreas Kofler pystyi vastaamaan Ahosen hienoon hyppyyn ja voitti lopulta kilpailun hypättyään 125 ja 134 metriä kantaneilla hypyillään.

Ensimmäinen kilpailukierros jouduttiin uusimaan kierroksen suomalaisnelikon, Matti Hautamäen, Kalle Keiturin, Ville Larinnon ja Janne Ahosen jo hypättyä ensimmäiset hyppynsä. Nelikosta ainoastaan Ahonen oli selvinnyt jatkoon knock-out kilpailukierroksesta. Lavaa nostettiin huonontuneiden olosuhteiden vuoksi ylemmäs. Suomalaisnelikko kiitti uudesta mahdollisuudesta ja paransivat suorituksiaan selvästi. Ainoastaan Ville Larinto ei saanut hyppyään kantamaan toiselle kierrokselle.

Toisella kilpailukierroksella suomalaisonnistumista täydensi Harri Ollin erinomainen hyppy vaikeissa oloissa. Olli venytti hyppyynsä mittaa 117.5 metriä ja nosti sijoitustaan seitsemänneksitoista.

Janne Ahosella oli hymy herkässä kilpailun jälkeen.
- Ihan mahtava homma, että tämä alkoi tällä tavalla. On paljon helpompi jatkaa turneeta eteenpäin tämän jälkeen, totesi Ahonen iloisena avauskilpailun menestyksestään.
Kuningaskotka ei liian usein ole päässyt nauttimaan suosiollisista tuulista ja iloitsi syystä suotuisista olosuhteistaan toisessa hypyssä.
- Tänään oli tuuria mukana toisessa hypyssä, hyvä että kerrankin näin, totesi Ahonen kilpailun pisimmälle kantaneesta hypystään.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli hieman sekavissa tunnelmissa kilpailun jälkeen, äärimmäisen tyytyväinen Ahosen menestykseen, mutta haastavaolosuhteinen kilpailu puhallutti vielä kilpailun jälkeenkin.
- Olihan tämä monipuolinen päivä tunneskaalaltaan, paljon hankalia käänteitä olosuhteissa. Muutaman minuutin välein tuli vettä ja tuulta puhalteli. Yhtään ei voinut tietää mitä on tulossa. Toisaalta ei niille pysty sen enempää kuin tekemään hyvät suoritukset ja katsoa sitten mihin se riittää, kertasi Väätäinen päivän haastavaa puolta.

Päävalmentajaa luonnollisesti ilahdutti Janne Ahonen onnistuminen kilpailussa.
- Jannen hyppäsi tänään hyvin kaikki kolme suoritustaan, mukaan lukien molemmat ensimmäisen kierroksen suoritukset. Jannella oli tänään mukana onnea viimeisessä hypyssään, mutta oli se toisaalta myös rento ja hyvännäköinen suorituksena, totesi Väätäinen tyytyväisenä Ahosen suorituksista.

Päävalmentaja oli tyytyväinen Harri Ollin hyppäämiseen ja odottaa Harrilta sekä myös muulta ryhmältä parempia sijoituksia kiertueen jatkossa.
- Harri hyppäsi tänään hyvin, ei loisteliaasti, mutta hyvin. Saadaan mukaan rentoutta ja luottamusta vielä lisää hyppäämiseen, niin varmasti nähdään myös hänet palkintopallilla. Kalle Keituri ja Matti Hautamäki olivat tänään pisteillä, mihin voi olla tyytyväinen, toisaalta heidän ja Ville Larinnon taso on parempi. Ennakkoluulottomasti ja hyvällä asenteella eteenpäin ja ja varmasti tekeminen siitä paranee, summasi Väätäinen.

Tuloskooste
FIS Mäkihypyn maailmancup 2009-2010
58. Keski-Euroopan mäkiviikko
29.12.2009 Oberstdorf GER HS 137

1. Andreas Kofler AUT 265.2
2. Janne Ahonen 253.3
3. Thomas Morgestern AUT 250.3
17. Harri Olli 202.8
25. Kalle Keituri 186.2
30. Matti Hautamäki 164.6
40. Ville Larinto 88.5

FIS maailmancup 2009-2010 tilanne
1. Simon Ammann SUI 469
2. Gregor Schlierenzauer AUT 411
3. Andreas Kofler AUT 376
9. Harri Olli 191
11. Janne Ahonen 170
34. Matti Hautamäki 28
37. Kalle Keituri 24
41. Janne Happonen 15
57. Kai Kovaljeff 2

Mäkiviikko jatkuu torstaina uuden vuoden aattona 31.12. karsintakilpailulla Garmisch-Partenkirchenissä.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle