Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hannu Mannisen upea vuoden avaus Oberhofissa

 
Hannu Mannisen upea vuoden avaus Oberhofissa


Hannu Manninen jatkoi lauantaina 2.1.2010 yhdistetyn maailmancupin Oberhofin kilpailussa maailmancupin avauksessa nähtyä tahtiaan ladulla ja myös mäessä. Manninen voitti kilpailun jännittävän hiihto-osuuden loppusuorataistelun jälkeen 1,1 sekuntia ennen Itävallan Felix Gottwaldia.

Suomalaiset saivat hyvät lähtöasemat hiihto-osuudelle. Manninen onnistui mäkiosuudella venyttämään 127 metriä kantaneen hypyn ja pääsi ladulle kahdeksantena, 24 sekunttia kärjessä hiihto-osuudelle lähtenyttä Jason Lamy Chappuita perässä. Manninen oli jopa hienoisena yllätyksenä lähtölistan ylimpänä suomalaisista, tosin Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen lähtivät heti sekunnin välein Mannisen peräään ladulle.

Hannu Manninen saavutti kärjen hiihto-osuuden puolivälissä ja siirtyi kilpailun johtoon. Manninen piti asemansa kärkiryhmässä ja ainoastaan 1,5 kilometriä ennen maalia jäi hetkeksi ryhmän viidenneksi. Manninen nousi viidenneltä sijaltaan nopeasti takaisin kärkeen ja loppusuoralle tullessa haastajana oli enää Gottwald. Mannisen vahva loppusuorakiri ei pettänyt tälläkään kertaa ja jännittävä kilpailu päättyi suomalaisen voittoon.

Anssi Koivuranta kärsi sauvarikon, mutta sai varasauvan nopeasti ja pysyi koko ajan kärkiryhmässä mukana. Samoin Janne Ryynänen oli hyvässä hiihtovauhdissa kärjen mukana lähes koko matkan. Koivuranta sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi ja Ryynänen yhdenneksitoista.

Päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen joukkueen uuden vuoden avaukseen ja tietenkin Hannu Mannisen voittoon.
- Hieno kisa Hannulta kokonaisuutena. Hannu hiihti suunnitelmien mukaan. Joutui kyllä koville viimeisellä kierroksella, mutta onneksi suksi pelasi hyvin ja sai irtiottoa yrittäneet kiinni laskussa. Loppukirissä Hannu hoiti sitten homman, hän on kyllä uskomaton niissä, kehui Savolainen Mannista.
- Hannu oli tyytyväinen kilpailuunsa, mutta hiihto ei vielä ole ihan sitä parasta. Hiihto varmasti jo huomenna rennompaa, toisaalta aina voi olla tyytyväinen kun saapuu maaliin ensimmäisenä, totesi Savolainen.

Anssi Koivurannan sauvarikko harmitti päävalmentajaa, mutta toisaalta joukkueen hyvä hiihtotaso kokonaisuutena antoi aihetta iloon.
- Hyvä kilpailu koko joukkueelta tänään. Harmittava se Anssin sauvarikko, se vei häneltä turhaan voimia. Toisaalta seitsemäs on hyvä sijoitus kilpailussa. Ryynäsen Janne hiihti myös hyvin, vähän rentoutta lisää. Jaakko Tallus teki tänään kauden parhaan hiihdon, saadaan vielä mäkipuoli kuntoon, niin hyvältä näyttää, summasi Savolainen kilpailupäivää.

Tuloskooste
FIS yhdistetyn maailmancup 2009-10
2.1.2009 Oberhof GER HS 140/10,0 km

1. Hannu Manninen 27.38:6
2. Felix Gottwald AUT +1,1
3. Jason Lamy Chappuis FRA +2,4
7. Anssi Koivuranta +18,9
11. Janne Ryynänen +41,6
21. Jaakko Tallus +1.27,9

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle