Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Leinolla ja Romarilla vaikea kilpailu Adelbodenin pujottelussa

 
Leinolla ja Romarilla vaikea kilpailu Adelbodenin pujottelussa

Sakea sumu väistyi Sveitsin Alpeilta ja Adelbodenissa päästiin sunnuntaina kilpailemaan miesten maailmancupin pujottelu suunnitelmien mukaisesti. Lauantain suurpujottelukilpailu keskeytettiin juuri ennen Andreas Romarin laskuvuoroa, mutta sunnuntaina auringonpaiste antoi hyvät lahtökohdat kisan läpiviemiselle.

Suomalaisista maailmancupin pisteitä tavoittelivat Jukka Leino ja Andreas Romar. Molemmilla laskijoilla pistetili maailmancupissa tältä kaudelta on vielä avaamatta, eikä Adelbodenin pujottelu tuonut valoa kehnoon suomalaistilanteeseen.

Avauslaskulla nopeinta vauhtia piti hieman yllättäen ruotsalainen Mattias Hargin. Hargin selvitti vaikean kisarinteen maaliin ajassa 55.20. Toiseksi nopeinta vauhtia piti pujottelun maailmancupia johtava itävaltalainen Reinfried Herbst (+0.15) ja kolmanneksi vauhdikkain oli Herbstin maanmies Benjamin Raich (+0.34).

Jukka Leino ei päässyt pujottelussaan kunnolla vauhtiin. Jo radan yläosassa Leinolle sattui virhe ja hieman alaspäin tullessa Leino ajoi ulos vaikeassa paikassa.

”Lasku oli perusteknisesti ihan hyvin kasassa, mutta jo yläosassa sattui paha virhe suksien osuessa kuoppaan. Meinasin vetää etukautta ympäri siinä kohdassa, mutta onnistuin kuitenkin pysymään radalla. Jo radankatselussa olimme katsoneet sen vaikean kohdan ja yritin ottaa siinä linjaa, mutta en kerennyt kunnolla käännökseen. Samassa paikassa moni kärkilaskijakin veti pihalle”, Leino totesi ulosajostaa.

Andreas Romar selvisi omalla laskuvuorollaan loppuosan jyrkänteelle saakka. Romarilla oli selviä vaikeuksia koko laskun ajan saada rytmistä kiinni ja jyrkällä vaasalaisella lähti kantti alta, josta seurauksena oli kaatuminen.

”Aika vaikeaa on ylipäätänsä pujottelun laskeminen tällä hetkellä, varsinkin jäisellä pinnalla. Lisää harjoittelua pujottelu vaatii. Nyt lähdetään laskemaan syöksyä ja jos sieltä löytyisi pujotteluunkin uusi vaihde, kun saa muuta ajateltavaa”, Eurooppa-cupin syöksykilpailuihin 12.-15. tammikuuta Patscherkofelissa Itävallassa osallistuva Romar kertoi.

Ennen Vancouverin olympialaisia miesten maailmancupin tekniikkalajien ohjelmassa on pujottelukilpailut Wengenissä ja Kitzbühelissä, sekä suurpujottelu ja pujottelu Kranjska Gorassa. Suomen olympiajoukkueen viimeiset valinnat tehdään 28. tammikuuta, juuri ennen Kranjska Goran kilpailuja.

”En ole tulosten puolesta ajatellut koko olympialaisia. Ei täällä olla yhtään tulosta tekemässä niiden kisojen vuoksi, ei ole hullun kiilto silmissä olympialaisiin pääseminen. Tottakai sinne lähdetään, jos valinta tulee, mutta kisa ja tulos kerrallaan mennään”, Leino pohti.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle