Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi ja Unkari tasapeliin

 
Suomi ja Unkari tasapeliin

Suomen futsalmaajoukkue pelasi tiistaina Unkarin Debrecenissä pelatussa ottelussa 5-5-tasapelin Unkaria vastaan. Suomi johti ottelua vielä lopussa, mutta ensi viikolla alkavien EM-kisojen isäntämaa nousi tasoihin 21 sekuntia ennen loppua.

Suomi nousi johtoon kahden maalin takaa

Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä, mutta Unkari pääsi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kahdesti rokottomaan maalilla Suomen pallonmenetyksien jälkeen. Ajassa 7.25 Lodi pääsi riiston jälkeen läpiajoon ja sijoitti pallon ohi maalivahti Juha Ojanperän. Kymmenen minuutin kohdalla maalinteossa onnistui puolestaan kotijoukkueen Madarasz.

Hieman vaikean alun jälkeen Suomi pääsi taas peliin mukaan, kun Antti Teittinen onnistui viimeistelemään kavennuksen. Osuma sai alkunsa, kun Jaakko Laitinen pelasi pallon Jarkko Reinikalle, jonka hyvä syöttö tavoitti takaviistosta Teittisen, joka pääsi sijoittamaan pallon lähes tyhjään maaliin.

Kotijoukkue Unkari iski kuitenkin jakson lopussa vielä yhden maalin ja näin tauolle siirryttiin EM-kisoihin valmistautuvan Unkarin 3-1-johdossa.

Suomi aloitti toisen jakson pirteästi. Heti ensimmäisellä minuutilla Teittisellä ja Jani Modigilla oli hyvät mahdollisuudet maalintekoon, mutta kavennusta ei vielä syntynyt. Reilun minuutin pelin jälkeen Suomi sai kulmapotkun ja pallo pelattiin Panu Autiolle, joka tykitti pelivälineen suoraan ilmasta verkon perukoille ja nosti Suomen maalin päähän.

Suomen tasoitus syntyi ajassa 26.36, kun Teittinen kääntyi hyvin pallon kanssa ja pienen kuljetuksen jälkeen laukoi pallon maaliin. Heti osuman jälkeen Teemu Terho sai loistopaikan, mutta viimeistely epäonnistui.

Myös Unkari sai muutaman maukkaan maalitilanteen, mutta maalivahti Ojanperä venyi hyviin torjuntoihin. Suomi siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun pelikello näytti lukemia 31.55. Maali syntyi kulmapotkusta hienon kuvion jälkeen – maalintekijänä toimi Autio, jolle Terho petasi hyvän paikan.

Unkari nousi kuitenkin pelissä tasoihin, kun ottelua oli pelattu 35 minuuttia. Madarasz sai hyvän syötön laidalta keskellä ja pääsi sijoittamaan pallon lähes tyhjään maaliin. Suomi ei kuitenkaan lannistunut tasoituksesta, vaan nousi vielä johtoon neljä minuuttia ennen päätösvihellystä. Asialla oli Modig, joka seurasi oman laukauksensa irtopallon ja sijoitti sen lopulta verkkoihin.

Lopussa Unkari haki tasoitusta lentävällä maalivahdilla viimeisen kolmen minuutin ajan. Suomi kuitenkin puolusti erinomaisesti ja vastustajan maalipaikat olivat vähissä. Tasoitus kuitenkin syntyi lopulta 21 sekuntia ennen pelin päättymistä, kun Lodi laukoi pallon oikeaan alakulmaan. Suomi oli lopussa onnistua vielä maalinteossa, mutta Laitisen hyvä paikka ei tuottanut tulosta.

Näin Suomi venyi hienoon 5-5-tasapeliin ensi viikolla alkaviin EM-kisoihin valmistautuvan Unkarin kanssa.

- Päällimmäisenä jäi mieleen ottelusta se, että teimme rohkeasti ja kovalla itseluottamuksella maaleja. Ne jäivät uupumaan edellisissä maaotteluissa Latviaa vastaan, päävalmentaja Jouni Pihlaja kertoi ottelun jälkeen.

- Nyt oli iso kala lähellä ja tietenkin harmittaa, että voitto karkasi lopussa käsistä. Pelasimme kuitenkin EM-kisojen isäntää vastaan kotikentällä, joten se kertoo jo jotain, että tasapeli jäi harmittamaan.

Suomi pelasi ottelun kahdella kentällisellä, joista molemmat saivat päävalmentajan kehut.

- Molemmat ketjut pelasivat hyvin ja olimme oikeasti vaarallisia pallon kanssa. Emme olleet missään vaiheessa jyrän alla. Pelissä oli paljon positiivista ja tuloskin oli hyvä.

- Se oli myös hieno juttu, että nousimme 1-3-tappiosta johtoon. Ja kuittasimme vielä Unkarin tasoituksen. Se on merkki henkisestä vahvuudesta.

Suomi ja Unkari kohtaavat keskiviikkona toistamiseen. Ottelu pelataan Nyíregyházassa alkaen Suomen aikaa kello 19.00.

Suomen kokoonpano:
Juha Ojanperä
Teemu Terho-Jani Modig-Risto Salmi-Panu Autio
Juha-Pekka Torvinen-Jarkko Reinikka-Jaakko Laitinen-Antti Teittinen

Ei peliaikaa: Pekka Sihvola, Joonas Laurikainen, Juha Pakola, Ville Lindgren, Matias Sarelius

Futsalin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle