Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sanni Leinonen uran parhaaseen sijoitukseen Mariborin pujottelussa

 
Sanni Leinonen uran parhaaseen sijoitukseen Mariborin pujottelussa

Sunnuntaina kilpailtu alppihiihdon maailmancupin Mariborin pujottelu pisti suomalaislaskijoiden pakan uusiksi. Tanja Poutiaisen hallittua usean vuoden joukkueen sisäistä järjestystä, nuori Sanni Leinonen onnistui Mariborissa nousemaan Poutiaisen ohitse.

Tanja Poutiainen starttasi rinteeseen kuudentena, mutta rovaniemeläinen ei onnistunut laskemaan kierroksen kärkisijoille. Poutiaisen sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli seitsemäs, 1.67 sekuntia kilpailua johtaneesta Itävallan Marlies Schildistä jääneenä. Schild laski kilpailun kärkeen yli sekunnin erolla ennen toiseksi laskenutta, lauantaina suurpujottelussa voiton ottanutta Kathrin Zetteliä. Kolmannen sijan valtasi pujottelucupia johtava Maria Riesch Saksasta.

Kilpailun ensimmäisen kierroksen alun jälkeen alkoi lumisade, joka toi oman lisämausteensa kuuman ryhmän ulkopuolisille laskijoille. Sanni Leinonen onnistui kuitenkin selvittämään sääolosuhteiden tuomat ongelmat ja laski hienosti 12:nneksi ensimmäisellä kierroksella. Leinonen hävisi Schildille 2.40 sekuntia.

Toisella kierroksella Leinonen laski kilpailun johtoon ja hyvän toisen kierroksen laskun avulla hän onnistui nousemaan seitsemännelle sijalle. Aikaeroa kärkeen Leinosella kertyi 1.99 sekuntia. Seitsemäs sija on Leinosen paras sijoitus maailmancupissa.

”Kyllä semmoinen pieni lasti tippui harteilta tämän sijoituksen myötä. Nyt tietää, että onnistuminen ja nousu kärjen tahtiin ei ole mahdoton tehtävä. Laskut olivat hyviä ja toisen kierroksen suoritukseen ei tullut kuin yksi pieni virhe, kun ajauduin kauas kepistä. Nyt tuli sellainen normaali treenilasku, jollaista olen kisoihin yrittänyt hakea” iloinen Leinonen kertoi.

”Tottakai tälläisestä kilpailusta itseluottamus nousee ja pitää yrittää löytää loppukauden kilpailuihin samanlainen fiilis. Nyt on hyvä meininki päällä, sitä nostaa erityisesti uran paras sijoitus tämän tason kilpailuissa. Tälläistä fiilistä olen yrittänyt hakea koko kauden ja oli vähän sellainen olokin kilpailun lähdettäessä, että nyt on laskun kuljettava. Ei pidä kuitenkaan liikaa miettiä sitä”, Leinonen tuumasi.

Tanja Poutiaisen toisen kierroksen lasku oli virheiden sävyttämä. Poutiainen kadotti otteen sauvasta ennen rinteen loppuosassa ja epäonninen lasku oikeutti Poutiaisen lopputuloksissa 11. sijalle. Poutiainen hävisi kilpailun voittaneelle Kathrin Zettelille 2.61 sekuntia. Zettel nousi kilpailun ja uransa ensimmäiseen pujotteluvoittoon maailmancupissa Marlies Schildin keskeytettyä toisella kierroksella. Kakkoseksi kilpailussa nousi kotikisassaan laskenut Tina Maze ja kolmannen sijan vei Maria Riesch.

”Ei sitä vissiin osaa enään itse puristaa sauvasta. Oman hölmöilyn piikkiin meni se virhe, joskus tuollaista tapahtuu harjoituksissa. Ensimmäisellä kierroksella yläosan lasku oli hyvää tekemistä ja sen minkä hävisin kärjelle tuli rinteen alaosassa”, Poutiainen kommentoi.

”Taitaa olla minun ja Sannin kohdalla ensimmäinen kerta, kun hän nousee ohitseni maailmancupissa. Henna Raita on joskus aikoinaan ollut edelläni, mutta hieno juttu, että Sanni tulee ja onnistuu kilpailuissa”, Poutiainen fiilisteli Leinosen uran parasta sijoitusta.

”Aika ylä ja alamäkeä ollut koko kausi. Ei ole yhtään minun tyylistä, kun normaalisti tasaisuus on yksi valteistani. Viime kaudella vaikka miten horjahteli olin kolmen parhaan joukossa, silloin tuntu, että kaikki onnistuu. Nyt vaan ei tunnu horjahtavan yhtään siihen suuntaan, ei kärki kuitenkaan kaukana ole”, Poutiainen summasi pujottelukautta.

Leinosen sijoitus tarkoitti, että hän selvitti tiensä maailmancupin finaaleihin, jotka kilpaillaan Saksan Garmisch Partenkirchenissä 9.-14. maaliskuuta. Finaaleihin pääsee maailmancupin 25 parasta urheilijaa sekä villillä kortilla junioreiden MM-kilpailujen voittaja.

Tii-Maria Romarin kilpailu päättyi kaatumiseen ensimmäisellä kierroksella. Romar loukkasi hieman jalkaansa kaatumisessa ja hän suuntaa Mariborista Helsinkiin, jossa joukkueen lääkäri Eero Hyvärinen tutkii polven vauriot tarkemmin.

Naisten maailmancup jatkuu suomalaisten osalta ennen olympiataukoa Cortina d’Ampezzon suurpujottelulla Italiassa, joka kilpaillaan viikon kuluttua sunnuntaina.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle