Etelä-Korea kaatoi Huuhkajat

Malagassa harjoitus- ja otteluleirillä oleva Suomen A-maajoukkue hävisi maanantaina Etelä-Korealle lukemin 2-0 (1-0). Suomella oli ensimmäisellä puoliajalla muutama maukas tekopaikka, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Etelä-Korea puolestaan käytti paikkansa hyväksi ja otti voiton.

Vahva alku

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vain puolen minuutin pelin jälkeen Suomi sai ottelun parhaan tekopaikkansa. Roni Porokara keskitti vasemmalta ja Jonatan Johansson oli takana täysin vapaana. Johansson otti pallon haltuun ja laukoi noin kymmenestä metristä, mutta ohi takakulman

Heti perään Etelä-Korealle avautui paikka. Dong-Gook Lee pääsi puskemaan sivuvapaapotkun jälkeen noin kymmenestä metristä, mutta ohi.

Ottelu jatkui sähäkän alun jälkeen lievästi Suomen hallinnassa, mutta tekopaikkoja ei liiemmin nähty.

25. minuutilla Dong-Gook Lee eteni puolesta kentästä aina noin 30 metriin, josta laukoi tulisesti, mutta hieman yli Otto Fredriksonin vartioiman maalin.

29. minuutilla Etelä-Korea loi maukkaan tekopaikan. Dong-Gook Lee pääsi vapaasti puskemaan takaa melko pienestä kulmasta, mutta päin Otto Fredriksonia, joka torjui vaivoitta.

39. minuutilla Etelä-Korea siirtyi johtoon. Byung-Jun No tuli oikealta ja eteni vahvasti. Rangaistusalueen rajalla hän tarjoili pelivälineen ylösnousseelle Beom-Seok Ohlle, joka pääsi nokikkain Fredriksonin kanssa ja iski pallon varmasti verkkoon noin 10 metristä hieman oikealta puolelta.

43.minuutilla Suomen tasoitus oli lähellä. Juska Savolainen keskitti oikealta maalille ja Jari Litmanen pääsi puskemaan. Pusku meni kuitenkin niukasti ohi maalin.

Toiselle puoliajalle Etelä-Korea tuli todella vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia. 52. minuutilla Beom-Seok Ohlle avautui tekopaikka. Hän kavensi oikealta keskelle ja laukoi rangaistusalueen kulman edestä, mutta reilusti ohi.

Kaksi minuuttia myöhemmin Fredrikson esitti Suomen maalilla huipputorjunnan. Jun-Byung No keskitti oikealta ja Jung-Woo Kim pääsi täysin vapaasti puskemaan takaa. Fredrikson kuitenkin selvitti tilanteen upealla jalkatorjunnalla ja puolustus siivosi kakkospallon.

57. minuutilla Etelä-Korea sai pallon sivuvapaapotkusta Suomen maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona.

Reilun tunnin kohdalla Etelä-Korea iski toisen osumansa. Ki-Hoon Yeom lähetti oikealta kierteisen vapaapotkun takatolpalle. Jung-Woo Kim pudotti pelivälineen keskelle ja Jung-Soo Lee sai siirtää pallon tyhjään maaliin muutamasta metristä.

Molemmat joukkueet saivat vielä muutamia erikoistilanteita ja puolittaisia tekopaikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty.