Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukka Leino 37. Felix Neureutherin voittamassa Kitzbühelin pujottelussa

 
Jukka Leino 37. Felix Neureutherin voittamassa Kitzbühelin pujottelussa

Itävallan Kitzbühel isännöi 70. kertaa alppihiihdon miesten maailmancupia viikonloppuna. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistui sunnuntain pujotteluun, jossa Jukka Leinon tavoitteena oli avata maailmancupin pistetili.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella vauhdikkain oli pujottelun maailmancupia johtava itävaltainen Reinfried Herbst. Ajan 48.54 kellottanut Herbst jätti toiseksi laskeneen italialaisen Manfred Mölggin 0.41 sekunnin päähän ja kolmanneksi laskenut Saksan Felix Neureuther jäi itävaltalaisesta 0.60 sekuntia.

Kilpailun ainoan suomalaisedustajan Jukka Leinon suoritus oli jo hieman parempaan suuntaan neljän perättäisen keskeytyksen jälkeen. Leinon veto ei kuitenkaan riittänyt paikkaan toiselle kierrokselle, kun aikaero kärkeen kasvoi 3.49 sekuntiin. Leinon sijoitus lopputuloksissa oli 37.

”Yläosa kulki ihan mukavasti ja siellä ei eroa tullut kärkeen kuin reilut seitsemän sekunninkymmenystä. Keskiosan pari virhettä koitui kohtaloksia tämän päivän kilpailussa, kun rinteen alaosa kulki vauhdikkaasti. Hiljalleen alkaa löytymään tekemisen meininki”

Leinoa on kiusannut jo useamman vuoden alaselkävaiva, joka antoi jälleen merkkejä itsestään ennen Kitzbühelin osakilpailua. Fyysisiä vaivoja ei hän lähtenyt syyttelemään päivän suorituksesta.

”Sama selkävaiva joka tulee joka vuosi jossain vaiheessa kautta. Ei se sinänsä vaikuta laskemiseen, aamulla on vähän vaikeampi laittaa sukkaa jalkaan, mutta kyllä se aina päivän mittaan siitä vertyy. Enemmänkin oheistekemiseen siitä on haittaa, mutta kokemus on osoittanut, että jumppaminen uima-altaassa auttaa vaivaan.”

Leino on ollut Levin maailmancupissa sattuneen loukkaantumisen jälkeen lumilla vasta kuukauden ja eteenpäin on menty koko ajan.

”Ihan mukavasti on harjoitukset sujuneet ja eteenpäin on menty. Alkuviikolla olin yhdeksäs Eurooppa-cupin pujottelussa Kircbergissä ja samassa paikassa päivää myöhemmin FIS-suurpujottelussa kolmas. Suurpujotteluun alkaa löytyä hyvä fiilis, mutta pujottelu on vielä hieman arka ja siihen tulee helpommin virheitä”, Leino totesi.

Kitzbühelin pujottelun voittoon laski saksan Felix Neureuther, joka nousi voittoon ensimmäisen kierroksen kolmannelta sijalta. Ranskalainen Julien Lizeroux onnistui myös toisella kierroksella ja hän nousi toiselle sijalle, häviten 0.39 sekuntia saksalaiselle. Kolmannen sijan kilpailussa valtasi Italian Giuliano Razzoli.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle