Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailmanmestari avaa MM-vuoden Ruotsia vastaan

 
Maailmanmestari avaa MM-vuoden Ruotsia vastaan


Hallitseva miesten salibandyn maailmanmestari Suomi aloittaa MM-kisavuoden kovimmalla mahdollisella tavalla kohtaamalla Ruotsin Vantaan Energia Areenalla 6. helmikuuta. Nimilistoja silmäillessä luvassa on huippuottelu.   

Suomi ei ole kohdannut Ruotsia kotimaan kamaralla maailmanmestarina. MM-kisavuoden alkajaisiksi tarjoutuu Vantaalla mahdollisuus nähdä Ruotsin Superliigassa pelaavia suomalaistähtiä ja useampia maailmanmestareita.

Mukana ovat Storvretan Mika Kohonen ja Hannes Öhman, joka uhkuu intoa osallistua MM2010-kisoihin seurattuaan kaksi edellistä MM-turnausta katsomon puolelta. MM-finaalissa loistanut Rickie Hyvärinen kuten FC Helsingborgiin siirtynyt puolustaja Juha Kivilehto ovat tositoimissa myös.

- Kotiyleisön edessä on hieno kohdata paras mahdollinen vastustaja. Odotan suurella mielenkiinnolla mitkä ovat voimasuhteet tällä hetkellä, hykertelee päävalmentaja Petteri Nykky, joka valmentaa tällä kaudella Sveitsin liigassa pelaavaa Alligator Malansia.

Monivuotisten runkopelaajien ohella nuori polvi yrittää murtautua miesten maajoukkueeseen. Aikanaan nuorten MM-kultaa voittaneesta 1985-86-ikäluokasta miesten maajoukkueessa on aiemmin lyönyt läpi kaksikko Lauri Kapanen-Jani Kukkola. Paikkansa vakiinnuttamista
yrittävät Jussi Kosola, maalivahti Jarno Ihme sekä Salibandyliigan maalipörssiä johtava Nokian Krp:n Henri Johansson, jolla ei vielä ole miesten maaotteluja tilillään. Eliittiin on tunkemassa myös AC HaKin maaliahne Mika Moilanen. 
- Salibandyliigassa kyntensä näyttäneiden kohdalla nyt on näytönpaikka. Ero liigapelin ja kansainvälisen pelin välillä on kuitenkin suuri, Nykky korostaa.

Myös Ruotsilla on heittää peliin maailmanluokan tähtiä. Hyökkääjät Magnus Svensson, Fredrik Djurling, Daniel Calebsson ja David Gillek tunnetaan ratkaisuvoimastaan. Puolustusta johtaa Peter Fischerström.

Suomen maajoukkueen juna kohti joulukuussa pelattavia MM-kisoja kulkee Petteri Nykyn ohjauksessa tarkan aikataulun mukaisesti. Vantaan maaottelun jälkeen tarkkailu jatkuu liigan pudotuspeleissä ja huhtikuussa Zurichissa pelattavassa neljän maan turnauksessa. Sen
jälkeen on vuorossa tärkeä kesäleiritys. 
- Kesän harjoitteluringissä on syytä olla jo 90 prosenttisesti ne pelaajat, jotka nähdään joulukuussa MM-kisoissa, Nykky linjaa.

Miesten Ruotsi-ottelu alkaa lauantaina 6. helmikuuta klo 18.30. Myös naiset, alle 19-vuotiaat pojat ja tytöt pelaavat aiemmin päivällä omat Ruotsi-ottelunsa. Kyseessä on vuodesta 1999 alkanut traditio, jossa maiden välinen salibandyhegemonia ratkaistaan yhteispisteiden
perusteella. Voitosta maa saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. Jokaisen ottelun jälkeen suoritetaan rangaistuslaukauskisa, jonka voittaja saa yhden pisteen.

Suomen miehet Ruotsi-ottelussa
6.2. 2010 Vantaan Energia Areena

Maalivahdit
30 Jani Naumanen, Tapanilan Erä Helsinki
33 Jarno Ihme, SPV Seinäjoki
      
Puolustajat
 7 Timo Toivonen, SSV Helsinki
 8 Juha Kivilehto, Helsingborg (SWE)
12 Jussi Kosola, Tapanilan Erä Helsinki
21 Tatu Väänänen, Josba Joensuu
25 Mika Savolainen, SC Classic Tampere
32 Patrick Wardi, Oilers Espoo

Hyökkääjät
6 Juho Järvinen, SSV Helsinki
9 Joni Niiranen, Oilers Espoo
10 Mika Moilanen, HaKi Vantaa
14 Hannes Öhman, Storveta IBK
17 Harri Forsten, SSV Helsinki
18 Lauri Kapanen, Tapanilan Erä Helsinki
19 Henri Johansson, Nokian Krp, 0, 0+0=0
20 Kari Koskelainen, Chur Unihockey (SUI)
22 Jani Kukkola, Tapanilan Erä Helsinki
23 Mikael Järvi, SSV Helsinki
27 Rickie Hyvärinen, Caperio-Täby (SWE)
29 Mika Kohonen, Storvreta IBK (SWE)
40 Lassi Vänttinen, SC Classic Tampere

Päävalmentaja Petteri Nykky  
Valmentaja Petri Kettunen
Valmentaja Juha Jäntti    
Joukkueenjohtaja Kimmo Nurminen    
Fysioterapeutti Hannu Tuunainen
Fysioterapeutti Marko Pirhonen
Huoltaja Harri Lehtonen  

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle