Naisleijonille ansaittu toinen voitto olympiakaukalossa

Suomi-Kiina 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

Suomen naisleijonien olympiaurakka jatkui Kiinaa vastaan varhain tiistai-aamuna Suomen aikaa. Ottelu tiedettiin ennakkoon haastavaksi; se tulisi ratkaisemaan B-lohkon sijoituksia kohti välieräottelua ja mahdollisuutta pelata lohkovoitosta viimeisessä ottelussa USA:ta vastaan.

Ottelun ensimmäinen erä sujui Suomen hallinnassa, mutta ottelun avausmaalista vastasi Kiina. Huolimattomasti pelattu hyökkäyspään tilanne vaihtui Kiinan 2-1-ylivoimahyökkäykseksi, josta Kiinan kapteeni Linuo Wang tykitti kiekon etukulmasta ohi Suomen maalia vartioineen Noora Rädyn.

Toisessa erässä Suomen hallinta jatkui. Raivoisa painostus tuotti tasoitusmaalin ajassa 29:13, kun Rosa Lindstedtin maalille toimittama kiekko löysi maalin takaa Karoliina Rantamäen kautta Kiinan maalille. Kiekkoon osui maalin edessä kiinalaispelaajaan ennen Marjo Voutilaista lakaisten kiekon omaan maaliin. Näin riemastuttava tasoitusmaali merkkautettiin Rantamäelle. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin puolustaja Heidi Pelttari.

Suomen voittomaali syntyi alivoimalla ajassa 34:02. Terhi Mertasen puolustusalueen katko ajautui Venla Hoville, joka taisteli kiekon ensin yli oman siniviivan, tuikkasi kiekon ohi kiinalaispuolustajan päästen nokikkain Kiinan maalivahdin Yao Shin kanssa ja päätti erinomaisen vaihtonsa rystylauksella tehtyyn maaliin.

Kolmas erä oli täysin Suomen hallinnassa. Kiina ei päässyt Suomen alueelle kuin muutaman kerran. Rädylle torjuntoja ottelussa kertyi vain 4 kappaletta, kun Kiinan Shi esti kiekon menoa maaliin 43 kertaa.

Naisleijonien seuraava ottelu on torstain ja perjantain välisenä yönä klo 00:30 Suomen aikaa. Vastassa lohkovoittoa Suomen tavoin tavoitteleva USA.