Suomi päätti runkosarjan voitolla

Naisten jääpallon kolmas kisapäivä toi Suomen naisille iloja ja murheita. Norjan yllätys tasapeli 1-1 Venäjää vastaan suisti naiset otteluun sijoista 5-6 koska tasapisteisiin päätynyt Kanada voitti keskinäisen ottelun 2-1.

Ensimmäinen ottelu Ruotsia vastaan käynnistyi hyvin, Linda Lohiniva vei Suomen 0-1 johtoon ottelun viidennellä minuutilla. Siihen Suomen riemu loppuikin, hallitseva mestari ryhdistäytyi ja vei ottelun nimiinsä selvin luvuin 7-1.

Päivän toisessa ottelussa Suomi kohtasi USA:n ja lieneekö Ruotsi tappio tai Norjan pistenipistys vaikuttanut joukkueen esitykseen? joka tapauksessa USA johti avausjakson jälkeen 2-1 vaikka maalinteon käynnisti ottelun 11 minuutilla Linda Lohiniva.

Toinen jakso käynnistyi niin ikään Linda Lohinivan maalilla 8 peliminuutin jälkeen. Suomen hyvä ote jatkui ja Tytti Lintulan 30 metristä ammutulla kaukolaukaukselle joukkueemme siirtyi 2-3 johtoon. Maali oli samalla ottelun viimeinen ja voittomaali.

Tyttöjen 17-v Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käynnistyivät Norassa Ruotsissa. Avausottelussa Suomi kohtasi Ruotsin, jolle tiukan kamppailun jälkeen tuli tappio maalein 3-2 (2-2).

Toisessa ottelussaan Suomi kohtasi Norjan ja siinä norjalaisille tytöt näyttivät kaapin paikan.  Ensimmäinen jakso päättyi 0-4 ja toinen 0-5 ja lopputulos 0-9.

Naisten MM-kisat, Drammen, Norja
Ruotsi – Suomi 7-1 (3-1)

05 min 0-1 Linda Lohiniva
18 min 1-1 Sigrid Simonsson
26 min 2-1 Anna Lundin
30 min 3-1 Lundin
35 min 4-1 Malin Andersson
40 min 5-1 Andersson
50 min 6-1 Matilda Johansson
52 min 7-1 Anne Jepson

USA – Suomi  (2-1)
11 min 0-1 Linda Lohiniva
21 min 1-1 Kyleen Puffer
25 min 2-1 Sharon Cole
38 min 2-2 Lohiniva
43 min 2-3 Tytti Lintula

Tytöt 17-v PM kisat Nora, Ruotsi
Ruotsi – Suomi 3-2 (2-2)

01 min 1-0 Hanna Gezelius
11 min 2-0 Lina Bergenskan Tano
13 min 2-1 Nora Tulus
23 min 2-2 Suvi Ollikainen
54 min 3-2 Jennifer Andersson

Norja – Suomi 0-9 (0-4)
06 min 0-1 Riina Ellonen
08 min 0-2 Noora Tulus
18 min 0-3 Eveliina Huttula
24 min 0-4 Anni Kehusmaa
46 min 0-5 Tulus
49 min 0-6 Huttula
49 min 0-7 Huttula
55 min 0-8 Susanna Lehosmaa
57 min 0-9 Jenna Grönroos