Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisten ski cross -finaalit päättyivät ensimmäisellä kierroksella, Ruoppa kaatui pahasti

 
Suomalaisten ski cross -finaalit päättyivät ensimmäisellä kierroksella, Ruoppa kaatui pahasti

Sveitsin Grindelwaldissa käyty ski crossin maailmancup päättyi suomalaisten osalta finaalin ensimmäiselle kierrokselle. Sekä Juha Haukkala että Samu Ruoppa lähtivät taistelumielellä kilpailuun haastajan asemista.

Haukkala laski finaalin neljännessä erässä ja sai hyvän startin, vaikka lähti huonosta starttipaikasta. Haukkala laski toisena Tsekin Tomas Krausin perässä, mutta puolen välin jälkeen hyppy lähti liian suoralla linjalla ja hän ajautui ulos kovalta radalta.
”Vauhtia oli semmoiset 120 kilometriä tunnissa ja liian suoralla linjalla tulin hyppyyn. Lensin hypystä pehmeälle ja takaa tuleva kuittasi siinä sijan. Kolmantena tulin maaliin.”

Haukkalan sijoitukseksi jäi 29:s.

Ruoppa laski heti seuraavassa erässä ja taisteli loppuun saakka jatkoeräpaikasta. Ruopan viimeinen hyppy lähti epätasapainossa ja mies lensi 25–30 metriä. Hurjan lennon päätteeksi Ruoppa kuljetettiin Interlakenin sairaalaan tutkittavaksi. Ruopan loppusijoitus oli 30:s.

Haukkala näki tilanteen ja kertoi Samun keskustelleen hänen kanssaan kaatumisen jälkeen.

”Samu harmitteli pääasiassa hyvän laskun päättymistä juuri ennen maalia. Jalat ja selkä tuntuivat olevan kunnossa”, kertoi Haukkala kilpailun jälkeen.

Ruopan tilanteesta tiedotetaan heti, kun sairaalasta saadaan lisätietoja.

Kilpailun voittoon laski Norjan Audun Grönvold ennen Sveitsin maailmancupia johtavaa Michael Schmidiä. Kolmas oli Kanadan Christopher Del Bosco.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle