Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen lentopallonaisilla kokenut joukkue

 
Suomen lentopallonaisilla kokenut joukkue

Uusi päävalmentaja Tore Aleksandersen valitsi kokeneen joukkueen taistelemaan Suomelle paikkaa naisten lentopallon EM-kilpailuihin. EM-karsinnat pelataan samaan aikaan kuin miehilläkin, toukokuun kahtena viimeisenä viikonloppuna. Suomen osalta turnaukset pelataan Portugalin Guardassa 21.-23.5. ja Bulgarian Gabrovossa 28.5.-30.5..

- Mielestäni minulla on tällä hetkellä juuri niin hyvät näkemykset suomalaispelaajista kuin mahdollista. Olen nähnyt heidän otteitaan runsaasti videolta. Tietysti valinnoissa yhteistyö on ollut läheistä kakkosvalmentaja Petri Välimetsän ja valmennuspäällikkö Antti Paanasen kanssa, Tore Aleksandersen totesi valinnoista.

Suomen joukkue leireilee Pajulahden Urheiluopistolla 25.-27.4., Saksan Schwerinissä 2.-7.5. sekä taas Pajulahdessa 10.5. alkaen.

Norjalainen päävalmentaja vetää myös Saksan Bundesliigassa Schwerinin seurajoukkuetta, joka on tällä hetkellä sarjassa kakkosena.

- Schwerinin leirillä käytössämme on Pajulahden tapaan hyvät tilat seuramme uudesta hallista. Ja seuran muukin henkilökunta on käytössämme, Aleksandersen kertoi.

Bundesliigan kärjessä on Wiesbaden, jonka peliä on tällä kaudella johtanut suomalaispassari Noora Lainesalo. Maajoukkueessa uutta kilpailua passarin paikasta tulee, kun Riikka Arminen on mukana.

- Ainahan on kilpailua, ja uskon, että olemme hyvä passarikaksikko joukkueelle.
Molempia passareita tarvitaan varmasti, Lainesalo totesi.

Joukkueelta odotetaan tietysti myös uutta, koska esimerkiksi pitkäaikaiset ammattilaiset Saara Esko ja Riikka Lehtonen pelaavat jälleen yhtä aikaa Suomen väreissä. Ryhmässä ovat tauon jälkeen myös Armisen sisarukset Riikka ja Hanna-Mari.

Muuten joukkue pohjautuu paljon viimevuotiseen ryhmään. Kokeneiden pelaajien lisäksi mukana on myös muutamia nuoria, potentiaalisia ensikertalaisia.

Lopulliseen karsintajoukkueeseen saa valita 12-14 pelaajaa.

Myös venäläissyntyinen Olga Niemi kuuluu leiriryhmään. Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB on myöntänyt hänelle edustusluvan, mutta se tulee voimaan vasta kesäkuussa.

Lentopallo, maajoukkue, naiset:
Passarit: Riikka Arminen LP Viesti, Noora Lainesalo Wiesbaden (GER), Jenni-Maari Rajala LP Viesti, Heidi Rovanperä HPK. 
Liberot: Hillaelina Hämäläinen LP Viesti, Roosa Koskelo HPK, Sonja Teittinen UiS Volley (NOR).
Keskipelaajat: Kaisa Jokinen HPK, Olga Niemi LP Viesti (edustuskelpoinen 24.6. alkaen), Pihla Pelkiö OrPo, Sanna-Mari Perkiö OrPo, Laura Pihlajamäki HPK, Heli Virtanen Pislaploki.
Yleispelaajat/hakkurit: Taru Alho Pieksämäki Volley, Hanna-Mari Arminen LP Viesti, Saara Esko Carpi (ITA), Sini Häkkinen LP Viesti, Karoliina Kyllönen WoVo, Riikka Lehtonen Perugia (ITA), Riikka Tiilikainen HPK, Pauliina Vilponen LiigaEura.
Joukkueen taustat:
Tore Aleksandersen päävalmentaja, Petri Välimetsä 2-valmentaja, Aapo Rantanen tilastot, Eerik Breilin fysio, Tommi Ruohonen fysio, Juha Silvanto joukkueenjohtaja, tiedottaja.

1. EM-karsintaturnauksen otteluohjelma Suomen osalta:
21.5. klo 22.30 Suomi – Portugali
22.5. klo 19.00 Suomi – Bulgaria
23.5. klo 17.00 Kreikka – Suomi
Samat maat kohtaavat viikkoa myöhemmin Bulgariassa.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle