Suomi rutisti 3-2-voiton Portugalista poikien EM-karsinnoissa

Suomen pojat rutistivat komean voiton Portugalista heidän kotikentällään Lamegossa lentopallon alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsinnoissa. Viiden erän rankka taistelu toi myöhään torstai-iltana Suomelle 3-2-voiton erin 26-24, 16-25, 25-22, 21-25 ja 15-9.

- Tämä oli meiltä hyvä peli ja oli tärkeää saada ryhdin muutos heikon Viro-pelin jälkeen. Syöttö oli meillä siinä pelissä aivan liian pehmeä. Nyt pojat noudattivat suunniteltua taktiikkaa erinomaisesti, joukkueen päävalmentaja Pertti Honkanen sanoo.

- Torjunta ja jatkopallojen pelaaminen oli tänään vahvaa. Vastaanotossa ja hyökkäyksessä oli vähän heilahtelua, mutta tyytyväinen täytyy tähän peliin olla.

Suomen joukkueeseen oli tehty kaksi muutosta Viro-ottelun jälkeen. Jyri Puolakka aloitti nyt liberona ja Joni Savimäki hakkurina. Passarina oli Mikko Kallioniemi, keskipelaajina Ville Louhela ja Tuomas Hautala sekä yleispelaajina Oskar Muurinen ja Eetu Pennanen. Eemeli Kouki nousi tärkeään rooliin pelin lopussa.

Suomella on nyt yksi voitto ja yksi tappio. Suomi kohtaa vielä perjantaina Kroatian, lauantaina Turkin ja sunnuntaina Ukrainan. Lohkon voittaja menee suoraan EM-kisoihin, jotka pidetään Valko-Venäjällä 28.8.-5.9. Karsintaturnauksen toinen ja kolmas joukkue pääsevät 8.-11.7. pelattaviin jatkokarsintoihin.

Avauserässä Portugalia vastaan isäntäjoukkue aloitti hyvin, mutta Suomikin pääsi pian peliin mukaan ja repäisi Kallioniemen syöttövuorolla 22-17-johdon. Erä päättyi Savimäen ässäsyötöllä Suomelle.

Toista erää kuljettiin Portugalin ehdoilla. Sen syöttö parani ja Suomi ei saanut peliään kulkemaan vaihdoista huolimatta.

Kolmannessa erässä Suomi aloitti hienosti, mutta peli tasaantui pikku hiljaa ja ratkesi lopulta Suomen komeaan kolmen miehen torjuntaan. Suomen syöttö alkoi erässä taas kulkea ja sitä myötä torjuntakin parani. Myös vastaanotto ja hyökkäys olivat hyvällä mallilla.

Neljättä erää mentiin tasaisesti 17-17-tilanteeseen asti. Vastaanoton herpaantuminen maksoi erän lopulta Suomelle.

Ratkaisuerässä Suomi meni 8-6-johtoon, jonka jälkeen tuli ehkä pelin tärkein pallo. Sitä pelattiin pitkään ja hartaasti kunnes Kouki iski Suomelle pisteen 9-6:een. 10-7-tilanteesta Suomi meni Koukin syöttövuoroilla 14-7-eräpalloon ja Pennanen iski lopullisen niitin 15-9.