Suomen pojille voitto Kroatiasta

Suomi otti toisen voittonsa lentopallon alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsinnoissa Portugalin Lamegossa kukistamalla perjantaina Kroatian 3-1 (25-15, 25-16, 24-26, 25-18).

Suomella on nyt kaksi voittoa ja yksi tappio ja mahdollisuudet jatkoon ovat hyvät.
Suomen aloitussyöttö toimi alkuerissä erinomaisen kurinalaisesti ja torjunta myös. Kroatia joutui turvautumaan vaihtoihin. Suomen vastaanotto ja hyökkäys toimivat hyvin.

Kolmannen erän alussa Suomi johti hetken, mutta sen jälkeen alkoivat vaikeammat hetket. Kroatian passari ja hakkuri paransivat peliään. Suomella oli erässä ottelupallokin, mutta se ei tuonut tulosta.

Neljännessä erässä Suomen pojat ryhdistäytyivät ja erä oli tasokasta peliä. Erityisesti aloitusten vastaanotto parantui.
Suomen parhaita oli passari Mikko Kallioniemi, jolla passien lisäksi onnistuivat myös jujut ja puolustuspeli. Keskipelaajat Tuomas Hautala ja Ville Louhela pelasivat myös hyvin.

Suomi kohtaa lauantaina Turkin ja sunnuntaina Ukrainan. Lohkon voittaja menee suoraan EM-kisoihin, jotka pidetään Valko-Venäjällä 28.8.-5.9. Karsintaturnauksen toinen ja kolmas joukkue pääsevät 8.-11.7. pelattaviin jatkokarsintoihin.