Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tomi Tuuha hyppäsi EM-kultaa

 
Tomi Tuuha hyppäsi EM-kultaa

Telinevoimistelun miesten ja poikien EM-kilpailut huipentuivat Birminghamissa suomalaisjuhliin, kun Tomi Tuuha hyppäsi EM-kultaa. Kultamitali oli pienestä kiinni, toisen hypyn alastulo jäi vain viiden sentin päähän sivurajasta, jonka ylitys olisi pudottanut Tuuhan pronssille. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten kilpailut Englannissa päättyivät suomalaisjuhliin ennen illalla alkavaa pitkää kotimatkaa.

Tomi Tuuha oli kilpailuvuorossa viidentenä finalistina, ja hänellä oli avaimet käsissään mennäkseen kilpailussa johtoon. Tuuha onnistui keskittymään omaan tekemiseensä ja hyppäsi erinomaisesti molemmat hyppynsä.

- Lähellä maksimisuoritusta olivat kilpailuhypyt tänään, miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Jani Tanskanen totesi.

- Aiemmin Tuuha ei ole onnistunut näin hyvin kilpailussa molemmissa hypyissään.

Tuuha sai hypyistään pisteet 15.975 ja jätti Saksan Matthias Fahrigin taakseen 0.013 pisteen erolla. Pronssimitali meni Romanian Flavius Koczille pistein 15.925.

Tuuha ei oikein edes käsitä EM-voittoaan.

- Lyö ihan tyhjää, mutta mahtava fiilis!

Finaaliin alkukilpailun seitsemänneltä sijalta lähtenyt Tuuha joutui oman suorituksensa jälkeen vielä jännittämään jäljellä olevien kolmen hyppääjän suorituksia. Lajipäällikkö Tanskanen oli kuitenkin jo varma mitalista.

- Sanoin heti Tuuhan suorituksen jälkeen, että mitali tulee, mutta minkä värinen, niin se oli epävarmaa.

- Hyppykilpailun finaalit ovat aina mielenkiintoisia, kun marginaalit ovat pienet, Tanskanen totesi jännittävän kilpailun ratkettua.


Finaalissa Tuuha sai kelpo kannustuksen, kun Suomen tyttöjen ja naisten maajoukkuekin oli jo saapunut Birminghamiin ja pääsivät kannustamaan Tuuhaa hyppyfinaaliin.

Reilu tunti kilpailun päättymisen jälkeen kotimatka kohti kotia alkoi bussilla. Tulivuoren aiheuttamien lento-ongelmien takia Suomen joukkue matkasi kilpailuihin ja sieltä takaisin Suomeen Keski-Euroopan kautta bussilla.

- Tästä lähtien tulen aina bussilla kisoihin, onnellinen Tuuha naureskeli.

Tulokset
Telinevoimistelun EM-kilpailut, Birmingham
Hyppy

1. Tomi Tuuha, Suomi 15.975
2. Matthias Fahrig, Saksa 15.962
3. Flavius Koczi, Romania 15.925
4. Jeffrey Wammes, Hollanti 15.862
5. Marek Lyszczarz, Puola 15.800
6. Marcel Nguyen, Saksa 15.750
7. Isaac Botella Perez, Espanja 15.737
8. Rayepin Moutoussamy, Ranska 15.125

Suomen Voimisteluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle