Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten MM2010-joukkue alkaa hahmottua

 
Miesten MM2010-joukkue alkaa hahmottua

MM2010-kisoihin valmistautuva miesten salibandymaajoukkue alkaa hahmottua. Kesän leiriryhmä koostuu 33 pelaajasta, joista valtaosa nähdään joulukuussa pelattavissa kotikisoissa.

- Osumatarkkuus tästä porukasta pitää ollakin jo korkea, mutta yksittäisellä pelaajalla on syksyllä mahdollisuus murtautua lopulliseen joukkueeseen ringin ulkopuolelta muotoilee päävalmentaja Petteri Nykky.

Mukana on peräti 18 viime kisojen maailmanmestaria ja myös Tatu Väänänen, joka joutui jättämään viime kisat väliin loukkaannuttuaan päivää ennen ensimmäistä MM-ottelua. Loput kolme MM-kultamitalistia Vesa Punkari, Mika Kavekari ja Tarmo Kirjonen ovat lopettaneet uran huipulla.

Viime kisojen meriitit eivät takaa automaattisesti paikkaa MM2010-ryhmään.
- Haluan että nekin, jotka olivat viimeksi mukana, eivät kuvittele liikoja. Ei riitä, että urheilijan olisi kiva esiintyä kotikisoissa. Haaste pärjätä kotikisoissa on valtava, ja Ruotsi haluaa MM-pystin takaisin, muistuttaa päävalmentaja.

Haastetta ja kilpailutilannetta ovat luomassa tämän kauden maaotteluissa vakuuttaneet uudet kasvot Mika Moilanen, Otto Tikka, Jami Manninen ja Henri Johansson, kuten myös liigan finaaleissa loistaneet Markus Bollström ja Mikael Lax. Myös Lauri Kapanen, joka viimeksi jäi kisakoneesta ulos aivan viimeisten joukossa, halajaa lopulliseen ryhmään.
- Kesäryhmässä ei ole yhtään sellaista pelaajaa, jolla ei olisi mahdollisuus olla mukana lopullisessa 20 pelaajan porukassa, vakuuttaa Nykky.

Kesän leireille osallistuu neljä maalivahtia ja 29 kenttäpelaajaa. Määrä on hivenen suurempi kuin edellisiin kisoihin valmistauduttaessa, jolloin rinkiä lähdettiin supistamaan 30 pelaajasta.
- Valmennukselle on ikävä paikka tarjota varamiehen roolia, mutta nykypelaajat ovat jo valveutuneita ja tietävät mikä on homman nimi. Laitahyökkääjiä on Suomessa suhteellisesti enemmän kuin senttereitä, mutta kaikille paikoille on kilpailutilanne. Myös henkiset ominaisuudet pitää olla kohdallaan. Median kiinnostus tullee olemaan kova ja paineensietokykyä kotiyleisön edessä koetellaan.

Maajoukkueen kesäohjelmaan kuuluu neljä leiriä, joista ensimmäinen on jo parin viikon päästä. Joukkue kokoontuu myös kesä-, heinä- ja elokuun aikana.
- Aikataulutuksessa tärkeää on riittävän tiheä jänneväli, jotta näemme missä pelaajat menevät. Neljä kesäleiriä, joissa on 8-9 yhteistä päivää ei ole lopulta paljon. Leireillä paneudutaankin laatuharjoitteluun ja käydään pelikirjaa läpi. Pelaajia useasta seurasta, joissa käytetään useita pelityylejä. Leireillä haetaan maajoukkueen linjaa ja peli-identiteettiä, Nykky valottaa.
- Kesän leiritys on hiukan lajipainotteisempaa kuin aiemmin, muutoin ei suuria korjauksia ole luvassa. Haluamme edelleen olla maailman nopein joukkue reagointipelissä.

Miesten kesäleiriryhmä 2010

Maalivahdit
Jarno Ihme (SPV, Seinäjoki)
Jani Naumanen (Tapanilan Erä, Helsinki)
Pekka Nieminen (Koovee, Tampere)
Henri Toivoniemi (SSV, Helsinki)

Kenttäpelaajat
Tommi Aro (Tapanilan Erä, Helsinki)
Markus Bollström (Tapanilan Erä, Helsinki)
Harri Forsten (SSV, Helsinki)
Rickie Hyvärinen (Caperiotäby, SWE)
Oscar Hänninen (Espoon Oilers)
Henri Johansson (Nokian KrP)
Esa Jussila (Alligator Malans, SUI)
Mikael Järvi (SSV, Helsinki)
Juho Järvinen (SSV, Helsinki)
Lauri Kapanen (Tapanilan Erä, Helsinki)
Juha Kivilehto (FC Helsingborg, SWE)
Mika Kohonen (Storvreta IBK, SWE)
Mikko Kohonen (SPV, Seinäjoki)
Kari Koskelainen (Chur Unihockey, SUI)
Jani Kukkola (Tapanilan Erä, Helsinki)
Mikael Lax (SSV, Helsinki)
Saku Lehti (SSV, Helsinki)
Santtu Manner (SSV, Helsinki)
Jami Manninen (Happee, Jyväskylä)
Mika Moilanen (AC HaKi, Vantaa)
Mika Savolainen (SC Classic, Tampere)
Tero Tiitu (SSV, Helsinki)
Otto Tikka (Happee, Jyväskylä)
Timo Toivonen (SSV, Helsinki)
Patrick Wardi (Espoon Oilers)
Jouni Vehkaoja (Espoon Oilers)
Tatu Väänänen (Josba, Joensuu),
Lassi Vänttinen (SC Classic, Tampere)
Hannes Öhman (Storveta IBK, SWE)

Miesten maajoukkueen ohjelma kohti MM2010-kisoja 
22.-23.5.2010 Leiri, Espoo
12.-13.6.2010 Leiri, Espoo
3.-4.7.2010 Leiri, Espoo
8.-9.8.2010 Leiri, Espoo
9.-12.9.2010 4-maan turnaus, Latvia
1.-7.11.2010 4-maan turnaus, Suomi
17.-21.11.2010 Leiri
2.-12.12.2010 MM-kisat, Suomi (Helsinki ja Vantaa)

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle