Suomen naisille opiskelijoiden salibandyn MM-pronssia

Kati Salminen nousi sankariksi kun Suomen naiset päättivät opiskelijoiden MM-turnauksen mitalit kaulassa lyötyään pronssiottelussa Sveitsin 4-3. Salminen laukoi Suomen voittomaalin vain kymmenen sekuntia ennen ottelun loppusummeria.

Sveitsi vei sunnuntaiaamuna jo klo 9.30 paikallista aikaa alkaneen pronssiottelun avauserän 1-0 ja karkasi vielä toisessa 2-1-johtoon, mutta toisen erän lopulla Kati Salminen laukoi ensin Eija Pasasen syötöstä tasoituksen ja syötti Jenni Timosen viemään Suomen ensi kertaa johtoon. Suomen etumatka kesti melkein loppuun saakka, mutta kun peliaikaa oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia, Sveitsi kiri vielä kerran rinnalle. Kati Salmisen johtomaalin jälkeen Sveitsi otti vielä aikalisän muttei kyennyt enää juonimaan tasoitusta.

Opiskelijoiden MM-kisat
13.-16.5. Uumaja, Ruotsi
Pronssiottelu (naiset)

16.5. Suomi - Sveitsi 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

Yleisöä: 75

Kisojen finaalissa kohtasivat Ruotsi ja Tsekki. Tasaisen ottelun vei lopulta nimiinsä isäntämaa Ruotsi maalein 4-3.

Opiskelijoiden MM-kisoihin voi osallistua 17-28-vuotias korkea-asteen (yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa perustutkintoa suorittava) opiskelija tai aikaisintaan kisoja edeltävänä vuonna kyseisenlaisesta oppilaitoksesta valmistunut.