Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ampumahiihdon MM-2015 haetaan Suomeen

 
Ampumahiihdon MM-2015 haetaan Suomeen

Vuoden 2015 ampumahiihdon MM-kilpailuja haetaan Suomeen Kontiolahdelle

Vuoden 2015 MM-kilpailuiden järjestäjä valitaan Pietarissa 2.-5. syyskuuta kansainvälisen ampumahiihtoliiton kongressissa. Kontiolahden kanssa vuoden 2015 MM-kilpailujen järjestämisoikeudesta kamppailee Norjan Holmenkollen. MM-kilpailut on viimeksi järjestetty Kontiolahdella vuonna 1999 ja Holmenkollenilla 2000.

MM-haulla on vahvat lähtökohdat

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus päätti huhtikuussa, että Kontiolahden ja Joensuun muodostama seudullinen kokonaisuus on tulevien vuosien kansainvälisten ampumahiihtokilpailuiden hakija Suomessa.

Kontiolahden Urheilijat yhdessä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, Kontiolahden kunnan, Joensuun kaupungin, Karelia Expertin ja muiden merkittävien Joensuun seudun toimijoiden kanssa on tehnyt viime vuodet merkittävää työtä ampumahiihdon kansainvälisten kilpailu- ja harjoitteluolosuhteiden edistämiseksi. Kontiolahdella maaliskuussa 2010 järjestetty ampumahiihdon maailmancup oli seitsemäs Kontiolahdella 20 viime vuoden aikana järjestetty maailmancupin osakilpailu.

Kontiolahden vahvuutena MM-haussa on se, että stadion on kehitetty kokonaisuudessaan ampumahiihdon ehdoilla. Pidetyt maailmancupit ovat osoittaneet, että stadion on toimiva ja se on saanut hyvän palautteen. Tulevaisuuden kehittämissuunnitelmat ovat hakuosapuolien yhteisesti hyväksymät. Ensisijaisia kehittämiskohteita ovat muun muassa iltakilpailujen televisioinnin vaatiman valaistuksen parantaminen ja katsomotilojen laajentaminen.

MM-haun valmistelut etenevät aikataulussa. Kisahaun budjetti on 123 000 euroa, joka sisältää kansainväliselle ampumahiihtoliitolle maksettavan 45 000 euron hakumaksun. Kisahaun merkittävin rahoittaja on Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Pietarin kongressissa päätetään myös vuoden 2012 IBU kongressin isäntäkaupunki. Kongressia, jossa ratkaistaan vuoden 2016 ja 2017 MM-kisapaikkakunnat haetaan Joensuuhun. Toisena kongressipaikkakunta-ehdokkaana vuodelle 2012 on Italian Merano.

Ampumahiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle