Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaksi voittoa Kairon helteessä tavoitteena

 
Kaksi voittoa Kairon helteessä tavoitteena

Suomen lentopallomaajoukkueen maailmanliigan uurastus on saamassa tältä kesältä päätöksen Egyptin Kairossa. Suomi kohtaa isäntäjoukkueen keskiviikkona ja torstaina. Tavoite on selkeä: kaksi voittoa ja paikka kolmantena lohkon lopputuloksissa. Tällä hetkellä Egyptillä on kasassa viisi pistettä ja Suomella yhdeksän, joten jälkimmäisen tavoitteen saavuttamiseen riittää yksikin voitto

Maailmanliigan paikan varmistamiseksi Suomelle riittää yksikin piste. Tämän jälkeen Kiinan ja Ranskan välisillä otteluilla tulevana viikonloppuna ei enää olisi Suomelle merkitystä.

Suomi saapui Kairon helteeseen heti Venäjä-voittoa seuraavana päivänä eli sunnuntaina. Tiistaina joukkue harjoitteli jo tottuneesti 25 000 katsojaa vetävässä Kairon Sportcomplexissä.

- Aikaa ei ole ollut taaskaan paljon harjoittelulle, kuten ei aiemminkaan tällä kaudella. Olemme toipuneet edellisen viikonlopun peleistä ja odotamme vain kovasti otteluita, päävalmentaja Mauro Berruto toteaa.

Suomi kohtasi Egyptin vajaat viisi viikkoa sitten Tampereella häviten avauspelin 2-3 ja voittaen toisen 3-1. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, mutta Berruto näkee suurimmaksi muutokseksi Urpo Sivulan siirtymisen hakkuriksi.

- Suurin  muutos on ollut Urpo Sivulan pelipaikka. Se on muuttanut koko kesämme tasapainoa. Uskon edelleen, että hän on yleispelaaja, mutta juuri tällä hetkellä joukkue on erinomaisessa tasapainossa hänen pelatessa hakkurina.

Paljon arvokisakokemusta omaavan Egyptin pelit ovat maailmanliigassa sujuneet hyvin. Joukkue on Suomen tapaan napsinut pisteitä kaikilta vastustajilta.

- Egypti on pelannut hyvän maailmanliigan. Se on ottanut pisteen Venäjältä, kaksi USA:lta ja meiltä. Suurin ongelma on pelaajien vähyys. He ovat käyttäneet käytännössä samaa miehistöä koko ajan. Joukkueen hakkuri Salah on erittäin mielenkiintoinen ja passari Abdallan me tiesimme jo ennestään vahvaksi. Kotikenttä tuo joukkueen peliin varmasti lisää tunnetta.

Suomella on Egyptissä 14 pelaajaa, joista Berruto valitsee kumpaankin otteluun 12 pelaajan miehistön. Joukkue on sama kuin Venäjää vastaan viime viikonloppuna Tampereella.

Egypti – Suomi, lentopallon maailmanliigaa Kairossa 7. Ja 8.7. kello 20. Ottelut on nähtävissä suorina lähetyksinä Nelonen Sportilla. Timo Ripatti selostaa ja Petteri Laurila kommentoi.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle