Akseli Pelvas iski Suomen avausmaalin.

Suomi päätti karsinnat 3-0 -voitolla

Suomen alle 21-vuotiaiden EM-karsintaurakka päättyi 3-0 -voittoon Liechtensteinista. Pikkuhuuhkajien saldoksi tuli näin kolme voittoa, yksi tasapeli ja neljä tappiota.

Pelvas aloitti maalien teon

Ensimmäisen kerran Suomi hätyytteli Liechtensteinin maalia neljän minuutin kohdalla. Joni Kauko ei aivan ehtinyt kiertämään maalivahtia Sebastian Mannströmin näppärän esityön jälkeen. Perään oma paikkansa oli Akseli Pelvaksella, mutta päin meni.

Suomi sai ottelun kuudennella minuutilla vapaapotkun maukkaalta etäisyydeltä, kun Teemu Pukki kaadettiin. Mannströmin sijoitus meni hieman vasemmalta ohi.

Ahkerasti nousuja tehnyt Kauko oli uudemman kerran maalipaikassa 12. minuutin kohdalla, mutta venytys jäi ratkaisevalla hetkellä hieman vajaaksi.

Suomi loi hurjan paineen 20. minuutilla ja mahdollisuuksia maalintekoon oli niin Mannströmillä, Riku Riskillä kuin Ville Nikkarillakin. Liechtenstein ei saanut tilannetta purettua ja lopulta Pelvas siirsi Suomen lähietäisyydeltä johtoon.

Liechtenstein ei juuri päässyt Suomen maalia hätyyttelemään vaan peli pyöri vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. Pukki kokeili 29. minuutilla kaukolaukausta, joka viuhui hieman yli.

Pukki onnistui 36. minuutin täyttyessä, kun Liechtensteinin maalivahti ei saanut vangittua Joona Toivion kaukolaukausta. Pukki pääsi siirtämään pallon käytännössä tyhjään maaliin.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Suomi loi jatkuvaa paniikkia Liechtensteinin maalille. Ottelun 53. minuutilla Pelvas pääsi ampumaan vapaapotkun 16 metristä, mutta pallo pomppasi muurista yli päätyrajan.

Liechtensteinin ensimmäinen hieman vaarallinen hyökkäys tuli tunnin pelin jälkeen. Se päättyi kulmapotkuun, jonka Suomen puolustus selvitti väljemmille vesille.

Riku Riski sai nimensä maalitilastoon 62.  minuutilla. Rangaistusalueen rajalta lähtenyt kuti muutti hieman pakista suuntaa, eikä Liechtensteinin maalivahdilla ollut mahdollisuuksia.

Kolmannen osuman jälkeen suurin maalinälkä oli tyydytetty, mutta peli on edelleen täysin isäntien hallussa. Liechtensteinin puolustus oli kovilla energisten suomalaiskärkien kanssa.

Loppuminuuteilla Johannes Westö oli saada nimensä maalitilastoihin, mutta laukaus kimposi ylärimasta maaliviivalle. Jukka Raitalan kuti meni puolestaan niukasti yli.

Kun Puola hävisi samaan aikaan Espanjalle, niin Suomi nousi neloslohkossa kolmannelle sijalle. Lohkosta jatkoon meni yhdellä tappiolla Hollanti.