Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salibandykauden 2009-2010 parhaita palkittu

 
Salibandykauden 2009-2010 parhaita palkittu

Salibandykaudella 2009-2010 menestyneitä pelaajia on palkittu tänään Helsingissä Salibandyliigan kauden avaustilaisuuden yhteydessä. Alkava kausi on 25. SSBL:n sarjatoiminnassa.

Miespelaaja: Harri Forsten, SSV Helsinki
SSV:n ja maajoukkueen keskushyökkääjä Harri Forstenin, 28, jokainen valmentaja haluaisi joukkueeseensa. Forsten rakentaa peliä maltilla ja älyllä tarjoten maalipaikkoja ketjukavereilleen, mutta merkkautti myös eniten voittomaaleja liigassa. Vaatimaton puurtaja on kuntoihme, joka ehtii myös puolustuksen avuksi. Harri Forsten voitti päättyneellä kaudella kuudennen SM-kultansa.

Runkosarjan pistepörssin voittaja: Henri Johansson, Nokian KrP
Johansson teki runkosarjan 26 ottelussa pisteet 38+19=57

Pudotuspelien pistepörssin voittaja: Harri Forsten, SSV Helsinki
Forsten teki 11 pudotuspeliottelussa pisteet 7+12=19

Naispelaaja: Laura Kokko, NST-Lappeenranta
Puolustaja Laura Kokko, 26, jaksaa raataa illasta toiseen isoilla peliminuuteilla joukkueensa eteen menettämättä taistelutahtoaan, oli tilanne mikä hyvänsä. Kokko debytoi SM-sarjassa jo kaudella 1999-2000 ja rikkoi viime kaudella 200 runkosarjapelin rajan. Kokko on seurajoukkueensa NST-Lappeenrannan kuin maajoukkueenkin runkopelaajia. Viime kausi tuotti hänelle MM- ja SM-pronssia.

Runkosarjan pistepörssin voittaja: Tiia Ukkonen, NST-Lappeenranta
Ukkonen teki 22 ottelun runkosarjassa tehomerkinnät 34+22=56

Pudotuspelien pistepörssin voittaja: Hanna Sipiläinen, SC Classic, Tampere
Sipiläinen kokosi yhdeksässä pudotuspeliottelussa luvut 11+9=20

Tyttöjuniori: Sanna Roisko, SB-Pro Nurmijärvi
Sanna Roisko on monipuolinen pelaaja, joka pärjää sekä puolustajana että hyökkääjänä. Roisko pelasi upean kauden SB-Pron ottaessa yllätyshopeaa naisten salibandyliigassa viime keväänä. Myös tyttöjen ikäluokan MM-hopeajoukkueessa Roisko oli näkyvästi mukana toimien joukkueen kapteenina.

Poikajuniori: Panu Kotilainen, Happee Jyväskylä
Panu Kotilainen, 19, on ollut joukkueensa kantavia voimia, kun Jyväskylän Happee on voittanut nuorten SM-sarjan historiallisesti kolmena viime kautena. Viime kaudella Kotilainen teki läpimurron miesten liigassa lähes piste per ottelu -tahdilla.

Valmentaja: Irina Peltola, SC Classic Tampere
Irina Peltola on pitkän linjan valmentaja, jolle Classic on elämäntapa. Peltola on määrätietoisella työllä valmentanut Classicin naisia menestykseen jo useita kausia, joista kaksi viimeisintä on päättynyt SM-kultajuhliin. Miehensä Pasin kanssa he muodostanevat maan menestyneimmän valmentaja-avioparin. Ilman Irina Peltolaa Classic ei olisi sellainen salibandyn suurseura kuin se tällä hetkellä on.

Erotuomarit: Tommi Järventausta, Tampere ja Miikka Myllykangas, Kangasala
Koko kauden mittainen tasainen ja luotettava erotuomarityöskentely kentällä, ja joukkueiden yleinen erinomainen hyväksyntä parin toiminnalle.

Salibandyteko: Salibandyn hyväksyminen Suomen Olympiakomitean jäseneksi
Salibandy otti lajina tärkeän edistysaskeleen saatuaan Suomen Olympiakomitean jäsenyyden 16.11.2009. Lyhyellä aikajänteellä jäsenyyden hyöty näkyy valmennus- ja koulutustoimintojen puolella. Pitkän aikajänteen tavoite salibandylla on saavuttaa olympialajin status. Tällä tiellä Suomen Olympiakomitean jäsenyys on merkittävä porras ylöspäin.

Naisten Salibandyliigan Fair Play -joukkue: SB Vantaa
Joukkue sai runkosarjan 22 ottelussa vain 48 jäähyminuuttia.

Miesten Salibandyliigan Fair Play -joukkue: OLS, Oulu
Joukkueelle tuomittiin 26 runkosarjaottelussa ainoastaan 76 jäähyminuuttia.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle