Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiramo yhdeksäs kumparelaskun maailmancupin avauksessa Rukalla

 
Kiramo yhdeksäs kumparelaskun maailmancupin avauksessa Rukalla

Ainoana suomalaisena miesten kumpareiden finaaliin yltänyt Arttu Kiramo onnistui mainiosti maailmancupin avauksessa Rukalla ollen yhdeksäs. Karsinnoissa 16:nneksi sijoittunut Kiramo lähti ensimmäisenä laskijana kumpareikkoon loppukilpailussa. Lasku kulki hienosti, ja hypyt osuivat kohdalleen.

– Oli tärkeää saada finaaliin koko viikon paras lasku. Tosi mahtava fiilis jäi, Kiramo kertoi.

– En mieti yhtään tuloksia tässä vaiheessa, olennaista on saada hyviä laskuja alle ja nimenomaan kilpailussa. Siinähän taidot punnitaan, että saako treenien nappisuoritukset tuotua kisaan, Kiramo jatkoi.

Kiramon pisteet finaalissa olivat 23,53. Muut suomalaiset eivät päässeet loppukilpailuun. Juuso Lahtela oli karsintojen 33:s, Ville Miettunen 35:s ja Jussi Penttala 37:s. Päävalmentaja Sami Mustonen on tyytyväinen saldoon, vaikka parannettavaa jäikin:

– Arttu veti omalla tasollaan. Jussia hidasti hieman selkävamma, ja Villen loppukilpailuhaaveet kariutuivat pieneen virheeseen karsintojen ylähypyssä. Mutta hyvä fiilis tästä jäi kaiken kaikkiaan.

Kärkipaikan Rukalla valloitti Yhdysvaltain Patrick Deneen pisteillä 25,23. Toiseksi kiilasi Kanadan Mikael Kingsbury (24,89) ja kolmanneksi Ranskan Guilbaut Colas (24,78).

– Olen harjoitellut Rukalla jo muutaman viikon, ja tänään kaikki onnistui hienosti. Sää oli vähän turhan kylmä minun makuuni, mutta toisaalta se auttoi pitämään rinteen erinomaisessa kunnossa. Rukalla on yksi maailman parhaista kumpareikoista, Deneen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Naisten kumparefinaalin vei nimiinsä Yhdysvaltain Hannah Kearney pisteillä 24,09. Kaksi seuraavaa sijaa meni kanadalaisille, kun Jennifer Heil (24,02) oli toinen ja Kristi Richards (23,52) kolmas.

– Lasku kulki, mutta hypyt eivät sujuneet ihan parhaalla tavalla tänään. Vaan eipä sitä voi ikinä valittaa, kun kerran voittaa, Kearney kertoi hymyillen.

Suomen kumparelaskijat ovat seuraavan kerran tositoimissa Méribelissä Ranskassa jo ensi keskiviikkona. Päävalmentaja Mustonen odottaa, että miehet jatkavat siitä, mihin Rukalla jäivät:

– Kaikilla on mahdollisuudet 16 parhaan joukkoon.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle