Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Val d´Isèren vaikea rinne teki tepposet suomalaismiehille

 
Val d´Isèren vaikea rinne teki tepposet suomalaismiehille

Suomalaiset alppihiihtäjät jäivät kärkipaikoilta Val d´Isèren suurpujottelussa Ranskassa lauantaina. Kalle Palander tuli 26:nneksi, mikä oli hänen sijoituksensa myös avauslaskun jälkeen. Marcus Sandell laski ulos radalta ensimmäisellä kierroksella.

Maailmancupin osakilpailun voiton vei Yhdysvaltain Ted Ligety reilun sekunnin erolla ennen Norjan Aksel Lund Svindalia. Kolmanneksi nopein oli Italian Massimiliano Blardone. Viime vuonna Val d´Isèren suurpujottelussa korkeimmalle korokkeelle kavunnut Itävallan Marcel Hirscher jäi tällä kertaa kuudenneksi.

Numerolla 23 startannut Palander oli tänään 4,52 sekuntia voittajaa hitaampi, mikä ei luonnollisesti suomalaista tyydyttänyt. Toisaalta hän tiesi etukäteen, että kisasta tulee vaikea.

– Rata täällä on sellainen pujottelun ja suurpujottelun välimalli, joka ei ole koskaan sopinut minulle. Jäi sentään vähän pisteitä kouraan, mikä on kuitenkin jotain, Palander sanoi kilpailun jälkeen.

– Toinen lasku lähti ensimmäistä paremmin liikkeelle, mutta ei se missään nimessä hyvä ollut. Tällaista tämä on, nyt vain uuteen nousuun, Palander jatkoi.

Marcus Sandellin (lähtönumero 36) suurpujottelu alkoi nätisti. Lasku näytti sujuvan, kunnes suksi lipesi yllättäen alta.

– Siinä oli pientä röykkyä, ei edes mitään pahaa kulumaa. Paikka vain oli niin tiukka, ettei millään ehtinyt korjata tarpeeksi nopeasti, analysoi pettynyt Sandell.

Sekä Palanderilla että Sandellilla on riittänyt totuttelemista maailmancupin startteihin pitkän tauon jälkeen. Vaatii aikansa, ennen kuin rutiini palaa.

– Lähdöissä on ollut törkeän omituinen fiilis, mutta tänään tuntui aiempaa paremmalta. Joka tapauksessa ärsyttää, kun tiedän pystyväni kunnon suorituksiin, kertoi Sandell.

Ruotsalainen freestyletähti Jon Olsson osallistui ensimmäistä kertaa alppihiihdon maailmancupiin. Half pipesta, big airista ja slopestylesta tutun Olssonin suurpujotteludebyytti sujui huonosti, sillä hän laski ulos ensimmäisellä kierroksella radan lopussa.

Useilla laskijoilla oli suuria vaikeuksia jyrkässä suurpujottelurinteessä, jota pidetään yhtenä kiertueen vaativimmista. Keskeytyksiä nähtiin paljon.

Sunnuntaina Val d´Isèressä lasketaan miesten pujottelu. Naisten ohjelmassa on huomenna suurpujottelu Sveitsin St. Moritzissa.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle