Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tulevaisuuden freestyletoivot valtaavat Rukan parkin ja kumpareikon loppuviikoksi

 
Tulevaisuuden freestyletoivot valtaavat Rukan parkin ja kumpareikon loppuviikoksi

Viime viikonlopun freestylehiihdon maailmancupin Rukan osakilpailun suorituspaikat toimivat jälleen kilpailupaikkana, kun loppuviikosta nuoret freestyletaiturit kamppailevat Pepsi Max Freestyle Tourin ensimmäisessä osakilpailussa. Kumparelaskijoiden lisäksi New School -laskijat kilpailevat Saaruan parkissa, jossa kilpaillaan Big Airissa sekä Slope Stylessä.

Tälle talvikaudelle uusittu freestylekiertue käsittää neljä osakilpailua talven mittaan, jotka kilpaillaan Rukan lisäksi Levillä ja Himokselle. Ruka toimii kiertueen kilpailupaikkana myös toistamiseen, kun tunturissa järjestetään freestylehiihdon SM-kisat ja kiertueen finaalit 30.3.-3.4.2011.

Kiertueen kilpailut alkavat torstaina Saaruan parkissa, jossa New School –laskijat kamppailevat paremmuudesta Big Airissa. Perjantaina vuorossa ovat kumpareet, lauantaina Slope Style ja sunnuntaina kilpaillaan jälleen kumparelaskussa Rukan Eturinteiden freestylekeskuksessa.

”Reilusti yli sata osallistujaa on ilmoittautunut kilpailuihin, joten vilskettä parkissa ja kumpareikossa riittää koko loppuviikoksi. Toivotaan, että myös Meribelissä maailmancupia laskeneet kumparemaajoukkueen urheilijat ehtivät kilpailuihin mukaan, näin kilpailujen taso tulisi nousemaan entisestään”, Ski Sport Finlandin freestylehiihdon lajipäällikkö Marko Mustonen kertoo.

Suorituspaikat kumparelaskussa ovat viime viikonlopun maailmancupin jälkeen erinomaisessa kunnossa ja kilpailuihin kokonaisuudessaan avattava Saaruan parkki on myös tehty huippukuntoon.

”Big Air kilpaillaan väliboksissa, jota on suurennettu aikaisemmista vuosista. Isommassa hyppyrissä väliä nokasta alastuloon on noin 15 metriä ja pienemmässä hyppyrissä täytyy lentää noin kahdeksan metriä päästäkseen alastuloon. Slope Stylessä on käytössä koko parkki, eli kolme hyppyriä ja lisäksi reilialue, jonne on laitettu tälle kaudelle uusia reilejä”, kilpailujen New School lajeista vastaava Janne Hiltula sanoo.

Kansainvälinen Hiihtoliitto ajaa kovasti Half Pipeä ja Slope Styleä mukaan vuoden 2014 olympialaisiin, joten ensi keväänä kilpailtavat Deer Valleyn MM-kisat tuovat omat lisämausteensa loppuviikon kilpailuihin. Rukan kilpailut ovat ensimmäinen mahdollisuus näyttää taitojaan MM-valintoja ajatellen.

”Kaikki Suomen kovimmat New School -laskijat ovat tulossa kilpailuihin, joissa tarkkaillaan urheilijoita myös ensi kevään MM-kisoja ajatellen, jossa Slope Style on nyt ensimmäistä kertaa mukana. Alkuviikon harjoituksissa temppujen taso on ollut erittäin korkealla ja odotan, että kilpailuista tulee todella kovatasoiset”. Hiltula jatkaa.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle