Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikkinen nousi mitalitaistoon Tourilla

 
Heikkinen nousi mitalitaistoon Tourilla

Matti Heikkinen nosti sijoitustaan kahdella pykälällä kahdeksanneksi Tour de Skin torstaisessa takaa-ajossa. Heikkinen nappasi samalla vajaat 44 sekuntia kiinni kiertueen kärjessä jatkavaa Sveitsin Dario Colognaa ja on hyvin mukana taistelusta kärkikolmikon paikoista ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Vantaan Hiihtoseuran mies on hyvän 35 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan jälkeen 1.57,3 jäljessä Colognaa. Kokonaiskilpailun kakkoseen Ruotsin Marcus Hellneriin Heikkisellä on matkaa vain 45,9 sekuntia ja kolmantena olevaan Petter Northugiin vain seitsemän sekuntia.

- Mukavasti tuli ja ei ollut ongelmia tänään. Siinä porukassa oli hyvä hiihtää ja loppuun sain vielä puristettua hyvän spurtin. Huomenna lepoa ja hyvällä fiiliksellä lauantain kisaan, kommentoi Matti Heikkinen

Colognan ja Hellnerin (1.11,4 kärjestä) perässä seuraavat 12 hiihtäjää tulivat maaliin 20 sekunnin sisällä, joten taistelu jatkuu tiiviinä kiertueen jatkuessa välipäivän jälkeen Val di Fiemmen maisemissa lauantaina 25 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Kärkikaksikon ja Heikkisen välissä maaliin Toblachin kisassa ehtivät Northug, Tsekin hyviä esityksiään jatkava Martin Jaks, Ruotsin Daniel Rickardsson, Sveitsin Curdin perl ja Kanadan Alex Harvey.

Päivän nopein oli Italian kymmenenneksi noussut Roland Clara ennen yhdeksäntenä nyt olevaa Ranskan Jean Marc Gaillardia.

Torstain putoajiin kuului kakkostilalta yhdenneksitoista pudonnut Kanadan Devon Kershaw. Kiertueella viidentenä ollut Alexander Legkov keskeytti Tourin.

Ville Nousiainen tuli maaliin kolmannen isomman ryhmän kärkimiehenä ja on nyt 19., 5.01,3 Colognan perässä.

- Hiihto oli sellainen kuin odotinkin. Alkupätkällä sääret olivat aika tulessa ja ensimmäinen 5 kilometriä oli aika tuskaista, mutta sen jälkeen helpotti. Aika kivuttomasti tuli tuo lenkki. Huomenissa sitten lepoa ja ruokaa. Lauantaina pitäisi saada hyvä hiihto aikaiseksi ja jos pystyisi vielä pari sijaa nousemaan. Hyvällä fiiliksellä, olen aina tykännyt hiihtää Val di Fiemmessä, kertoi Ville Nousiainen.

Kaikkiaan 45 hiihtäjää tuli maaliin takaa-ajokilpailusta, viimeisenä Australian Callum Watson reilut 25 minuuttia kärjen jälkeen.

35 KM (V), TAKAA-AJO, MIEHET
1. Dario Cologna SUI 1.20.06,9
2. Marcus Hellner SWE + 1.06,3
3. Petter Northug NOR + 1.39,9
4. Martin Jaks CZE + 1.40,7
5. Alex Harvey CAN + 1.41,2
6. Curdin Perl SUI + 1.41,5
7. Daniel Rickardsson SWE + 1.41,6
8. Matti Heikkinen FIN + 1.42,1
9. Jean Marc Gaillard FRA + 1.42,1
10. Devon Kershaw CAN + 1.46,6
11. Roland Clara ITA + 1.47,0
12. Simen Östensen NOR + 1.49,7
13. Lukas Bauer CZE + 1.50,2
14. Maurice Manificat FRA + 1.54,1
15. Tom Reichelt GER + 2.56,9
--------------------------------------
20. Ville Nousiainen FIN + 4.46,2

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Matti Heikkinen

Tiedot

Ville Nousiainen

Tiedot