Venäjä vei MM-kullan

Venäjän ei antanut yllättää itseään toistamiseen

Venäjän miesten  jääpallomaajoukkue ei jättänyt mitään epäselväksi, kun se voitti Suomen finaalissa 1-6 (1-3).
Pronssiottelussa Kazakstan kamppaili ensimmäisen jakson tiukasti, mutta toisen jakson kahden nopean ruotsalaismaalin jälkeen antautui totaalisesti luvuin 14-3 (4-2).
MM - finaali pelattiin reippaassa lumisateessa ja kentän myötäinen tuuli oli ensimmäisellä jaksolla Suomen selän takana

Venäjä karhu oli voimissaan heti ottelun alkuvihellyksestä lähtien. Suomen leijona sensijaan uinuili lähes koko ottelun ajan. Aivan ottelun alkuminuteilla Mikko Aarni pääsi pitkän syötön päätteeksi kaksin mv Geiselin kanssa, mutta epäonnistui viimeistelyssä. Sen jälkeen Venäjä otti pelin haltuunsa, loi painetta Suomen päätyyn ja sai kulmalyöntejä, mutta viimeisteli tuloksetta. Ottelun 20 minuutilla lähes vaarattoman näköisesta tilanteesta Dimitri Saveljev iski pallon 22 metristä takaristikkoon. Suomi oli ahdingossa, pelinrakentelu ei toiminut ja Venäjä sai pallonriistoja helpohkosti. Yhdestä niistä Pekka Hiltunen joutui  sääntöjen vastaisesti rikkomaan Pavel Ryazantsevia rangaistusalueella, mistä seurasi rangaistuslyönti. Sen samainen Pavel iski Suomen maaliin, luvut olivat 0-2. Suomi reilun puolentunnin jälkeen rakensi ensimmäisen organisoidun hyökkäyksen, jossa Anti Ekmanin laukauksen jälkeisen riparin iski Mikko Lukkarila Venäjän verkkoon. Ottelu tassantui heti maalin jälkeen ja taukovihellystä odotellessa iski Juri Pogrebnoi 25 metristä pallon alakulmaan ja taukoluvuiksi 1-3.

Toisella jaksolla Venäjä myötätuulen turvin loi painetta Suomen päätyyn. 52 ja 54 minuutilla joutui kaksi suomalaispelaajaa jäähylle ja tämän Venäjä käytti hyväksen iskien ottelun 58 ja 59 minuuteilla suomalaisten keskialueen pallon menetyksistä kaksi maalia ja tulostaululle luvut 1- 5 . Peli oli pelattu. Yksi kentän hahmoista, Juri Pogrebnoi iski 79 minuutilla pallon Suomen alakulmaan ja samalla loppuluvuiksi 1-6.

Suomen mv. Marko Herajärvi valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Tommy Österberg totesi pelin jälkeen " Ottelu ei ollut meidän parasta peliä. Venäjä puolusti hyvin ja teki pelinrakentelun vaikeaksi. Muutenkin Venäjä oli vahva omassa pelissään ja ansaitsi voittonsa. Emme pystyneet horjuttamaan venäläisten peliä joten Venäjä oli tänään parempi joukkue. Tappio tuntuu aina ikävältä, mutta jos isoa kuvaa katsotaan niin kyllä Suomi pelasi hyvät kisat"

Suomi - Venäjä 1-6 (1-3)
20 min 0-1 Dimitri Saveljev
26 min 0-2 Pavel Ryazantsev, rl
35 min 1-2 Mikko Lukkarila, syöttäjä Antti Ekman
44 min 1-3 Juri Pogrebnoi
48 min 1-4 sergei Lomanov jr
49 min 1-5 Pavel Ryazantsev
79 min 1-6 Juri Pogrebnoi