Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo jäi ilman kierroksia sateisessa Estorilissa

 
Ajo jäi ilman kierroksia sateisessa Estorilissa

Sade ei hellitä otettaan Niklas Ajosta ja muista MotoGP-sarjan kahden pienimmän luokan kuljettajista Estorilin radalla Portugalissa ajettavalla talvikauden toisella testijaksolla.
Taivas aukeni tiistain tapaan myös keskiviikkoaamuna vesittäen vuorostaan totaalisesti päivälle suunnitellun testiohjelman.
Ajo kiersi saksalaisen Interwetten-tiimin Apriliallaan 4,2 kilometrin mittaisen radan tiistaina iltapäivällä 30 kertaa, mutta keskiviikkona 125-kuutioisten luokan kuljettajat joutuivat silmäilemään läpi päivän kurjaa keliä varikkobokseistaan käsin.
- Valmistauduimme aamulla normaalisti  testipäivään, mutta keskiviikosta ei jäänyt käteen kierrostakaan. Sadetta kesti koko päivän ja rata pysyi koko ajan märkänä, kertoi Ajo harmissaan.
Riskejä ei ole testikaudella ja tällaisella kelillä mitään mieltä ottaa, ei varsinkaan Estorilissa.
- Estoril on tunnettu siitä, että radalla ei ole sateella mitään pitoa, painotti Ajo.
Pahimmassa tapauksessa ukkoskuurot piiskaavat Estorilia edelleen viimeisenäkin testipäivänä.
- Sää vaihtelee täällä nopeasti. Toivotaan nyt, että se kääntyisi meidän eduksemme torstaina, tuumi Ajo.
Piikkiluokan kuljettajilla on Estorilin jälkeen ohjelmassaan vielä kolme testipäivää ennen 20. maaliskuuta Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa käynnistyvää MM-sarjaa.
MM-kenraali ajetaan virallisten testien muodossa kuljettajien hyvin tuntemalla andalusialaisradalla Jerezissä 4.-6. maaliskuuta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle