Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niki Ajo viimeistelee MM-virettä Jerezissä

 
Niki Ajo viimeistelee MM-virettä Jerezissä

Ensimmäiseen MM-kauteensa valmistautuvalla Niklas Ajolla on edessään tärkeä viikonvaihde Espanjan maaperällä, kun MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan talvikauden viimeinen testijakso ajetaan perjantaista sunnuntaihin Jerezissä.
- Tuntuma, taso ja fiilis ajamiseen ovat löytyneet aiemmissa testeissä, joten Jerezissä keskitytään hakemaan enemmän kisasäätöjä ja ajamaan pitempiä settejä. Kaikki tekeminen tähtää tutulla radalla valmistautumiseen kisakauteen, Ajo viittaa 20. maaliskuuta Qatarissa käynnistyvään MM-sarjaan.
Ajo, 16, on ehtinyt luoda Jerezin virallisiin testeihin hyvät pohjat saksalaisen Interwetten-tiimin Aprilia RSW-pyörällä. Valencian testit ajettiin vähintäänkin kohtuullisissa keleissä ja sateisesta Estorilistakin jäi plakkariin arvokasta tietoa sekä kokemusta vaikeista olosuhteista huolimatta.
Andalusiassakin on sateen uhka päällä, mutta valkeakoskelaiskuljettaja ei anna mahdollisten tummien pilvien vesittää suunnitelmiaan.
- Jerezissä pystyy, pitää ja kannattaa ajaa sateellakin. Pito on aivan toista luokkaa kuin Estorilissa.
Virallinen ajanotto mahdollistaa Jerezissä myös paremman vertailun muihin, vaikka hurjien kierrosaikojen takominen ei olekaan se päällimmäinen tavoite tulevana viikonvaihteena. Valenciassa ja Estorilissa ajat perustuivat tiimeiltä saatuihin tietoihin.
Viime viikolla kaikkien aikojen nuorimpana Vuoden urheilijana Valkeakoskella palkitun Ajon valmistautuminen yhteensä 17 osakilpailua kattavaan kauteen on sujunut jouhevasti myös ratojen ulkopuolella.
- Olen pystynyt harjoittelemaan monipuolisesti ja terveenä, kun edes flunssa ei ole iskenyt minuun, kertoo kaksoistutkintoa Valkeakosken lukiossa ja Ammattiopistossa suorittava Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle