Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pellinen pikkufinaalin voittoon Branäsin ski crossissa

 
Pellinen pikkufinaalin voittoon Branäsin ski crossissa

Jouni Pellinen vei nimiinsä pikkufinaalin ski crossin maailmancupissa Ruotsin Branäsissä. Hänen sijoituksensa oli siten viides. Kilpailun paras oli Itävallan Andreas Matt, joka varmisti samalla kokonaiscupin voiton.

– Tänään oli hyvää laskemista minulta, en muista tehneeni yhtään isoa virhettä. Tietenkin harmitti pudota neljän parhaan joukosta, mutta se on aina niin pienestä kiinni, Pellinen kertasi.

Toiseksi Branäsissä tuli Kanadan Christopher Del Bosco. Hän on cupissa toisena 93 pistettä Pellisen edellä, kun käymättä on enää yksi osakilpailu. Suomalaisen kolmatta sijaa ei enää uhkaa kukaan.

– Vielä pitää viimeisessä kisassa painaa palkintopallille, niin jää paras mahdollinen fiilis kaudesta. Ensi talvena ainoa järkevä tavoite onkin sitten maailmancupin voitto, kun ei noita arvokisojakaan ole, itsevarma Pellinen nauroi.

Päivän ensimmäisessä erässään Pellinen sai mainion lähdön ja siirtyi heti nelikon kärkeen. Pellisellä ei ollut hätää missään vaiheessa, ja johtoasema kesti maaliviivalle saakka.

Puolivälierässä hän pääsi jälleen piikkipaikalle startissa. Itävallan Andreas Matt tosin tuli loppupuolella ohi kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, mutta jatkoon menemisen kannalta sillä ei ollut mitään merkitystä.

Välierässä Pellisellä oli seuranaan tasokas nippu laskijoita: Kanadan Christopher Del Bosco ja itävaltalaiskaksikko Andreas Matt - Armin Niederer. Pellinen piti pitkään kärkipaikkaa hallussaan, mutta lopussa Matt rutisti taas ohi ja niin teki myös Del Bosco.

– He ovat järjettömän kovia jätkiä. Täytyy tehdä hirveä kasa töitä tulevina kuukausina, jotta saan jatkossa käännettyä pienet marginaalit edukseni, päättäväinen Pellinen sanoi.

Suomalaisen oli siis tyydyttävä paikkaan B-finaalissa. Siinä Pellinen oli omaa luokkaansa alusta loppuun. Hän kukisti vakuuttavasti Slovenian Filip Flisarin ja kaksi muuta laskijaa.

– Eipä tuossa ollut isoja ongelmia. Välillä on hankalaa löytää motivaatio hävityn välierän jälkeen, mutta siihenkin oppii kokemuksen myötä.

Myös Juha Haukkala oli mukana Branäsissä. Hän ei päässyt karsinnasta jatkoon; sijoitukseksi tuli 39:s.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Juha Haukkala

Tiedot

Jouni Pellinen

Tiedot