Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiaisella puuttui viimeinen puristus Lienzin suurpujottelussa

 

Tanja Poutiaisella puuttui viimeinen puristus Lienzin suurpujottelussa


Alppihiihdon naisten maailmancup jatkui joulutauon jälkeen Itävallan Lienzissä lasketulla suurpujottelulla. Suomalaislaskijoista kilpailuun osallistui ainoastaan Tanja Poutiainen, jonka sijoitus jäi keskiviikkona vaisuksi.

Poutainen laski avauslaskulla kelvollisen ajan, vaikka hän jäikin ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalle 12. Eroa kierroksen nopeimpaan Saksan Victoria Rebensburgiin kertyi 0.87 sekuntia.

– Ei ensimmäisen kierroksen lasku huono ollut, vaikka paljon laskijoita edelle menikin. Aikaerot pysyivät kuitenkin suhteellisen pieninä, joten mitään ei ensimmäisen kierroksen jälkeen ole ratkaistu. Toisella kierroksella pitää vaan lähteä hyökkäämään ja sillä mielellä, että täältä noustaan vielä taistelemaan kärkisijoista, Poutiainen totesi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella Poutiainen starttasi rinteeseen 19. laskijana ja rovaniemeläinen tykittikin rinteen alkuosan erinomaisella vauhdilla. Ensimmäisessä väliajassa Poutiainen oli vielä kärjessä, mutta erot syntyivät laskun keski- ja loppupätkällä. Lopputuloksissa Poutiainen löytyi sijalta 19. Syytä heikkoon loppulaskuun Poutiainen ei suoraan osannut sanoa.

– Yläosa tuntui vauhdikkaalta laskemiselta ja en tiedä mikä syy ajoi siihen, että aikaero venähti kärkeen noin isoksi. Lopussa olen näyttänyt häviävän, joten ei näemmä saa yhtä kokonaista laskua vielä täysillä vedettyä läpi, Poutiainen kertoi.

– Laskuissa on paljon hyvää, mutta jossain vaiheessa vauhti vaan tuntuu loppuvan. Radan puolenvälin paikkeilla minulla jäi yksi käännös tosi myöhään, mutta se oli jyrkällä ja ei sillä tuota eroa voi selittää. Loppuosa pitäisi tulla rohkeammin. Siinä oli hieman taktinen viimeinen pitkä käännös ennen maalia, mutta kyllä tulin sen liian varovasti, Poutiainen mietti.

Kilpailun voittoon laski Itävallan Anna Fenninger, joka kukisti toiseksi laskeneen Italian Federica Brignonen 0.20 sekunnilla. Kolmanneksi nousi Ranskan Tessa Worley. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailua johtanut Victoria Rebensburg sortui virheeseen loppuosan pitkässä käännöksessä ja se virhe pudotti hänet kilpailun neljännelle sijalle.

Torstaina Lienzissä lasketaan pujottelu, jossa Poutiaisen lisäksi mukana on Sanni Leinonen. Tämän päivän tuloksesta huolimatta Poutiainen on optimistinen pujottelun suhteen.

– Tästä päivästä sai uutta intoa pujotteluun. Se on hyvällä mallilla ja minulla on hyvä fiilis sen suhteen. Kisatkin ovat menneet hyvin, joten sisua tämä vaan kasvatti huomiselle.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot