Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TWD-Länkenin Sami Tiainen tavoittelee paikkaa hollantilaisjoukkueesta

 

TWD-Länkenin Sami Tiainen tavoittelee paikkaa hollantilaisjoukkueesta


TWD-Länkenin lahtelainen 23-vuotias pyöräilijä Sami Tiainen tavoittelee paikkaa hollantilaisessa NWVG Bike4Air ­amatöörijoukkueessa. Joukkue on hyvätasoinen ja sen kilpailuohjelmassa on useita Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n Europa Tourin kilpailuja. Joukkue ja sen kilpailuohjelma on nuorille pyöräilijöille erinomainen paikka antaa näyttöjä ammattilaisuraa ajatellen.
 
Sami Tiaisen tuorein kansallinen saavutus on lokakuussa ajettu Suomen mestaruus cyclocrossissa. Hän on kortteliajon Suomen mestari vuodelta 2010 ja voittanut kaksi SM-hopeaa maantiepyöräilyssä U23-luokassa. Viime kesänä hän voitti yhden osakilpailun Viron kortteliajon mestaruuskilpailuissa ja yhden etapin Viron suurimmassa etappiajossa Saaremaa Velotuurissa. Lisäksi hän oli toiseksi paras U23-luokan pyöräilijä kovassa Tarto GP ­ammattilaiskilpailussa (kategoria 1.1).
 
Tiainen matkustaa torstaina Mallorcalle, jossa on ohjelmassa hollantilaisseuran valmennusleiri. Sieltä hän matkustaa joukkueen mukana Hollantiin ja ajaa ensimmäiset kilpailut hollantilaisseuran paidassa. Leiri ja ensimmäiset kilpailut ratkaisevat syntyykö sopimus Tiaisen ja NWVG:n välillä.
 
Lahdessa ammattikorkeakoulussa opiskeleva Sami Tiainen lähtee matkaan luottavaisin mielin, eikä epäile sopimuksen syntymistä.
 
- Hyvä, että näyttöpaikka avautui ja pääsen näyttämään kynteni kansainvälisissä ympyröissä. Tämä on yksi askel kohti ammattilaispyöräilijän uraa. Nyt on tärkeää saada talviharjoittelun jälkeen pyöräilykilometrejä ennen ensimmäisiä kilpailuja. Pääsen samalla sisään uuteen joukkueeseen, kertoi Sami Tiainen.
 
- Harjoittelu on talvikaudella sujunut vähän ongelmallisista keleistä huolimatta hyvin. Kunto tuntuu ja näyttää testienkin perusteella hyvältä. Minulla on kaikki edellytykset menestymiseen maalis ­ huhtikuun kisoissa, jatkoi Sami Tiainen.

Sami Tiainen on kolmas TWD-Länkenin nuori pyöräilijä, joka on tavoittelemassa Euroopassa ammattilaisuraa. Tiaisen lisäksi Paavo ja Mikko Paajanen ovat belgialaisessa Fuji Test Team ­joukkeessa ja myös heillä on tavoitteena saada ammattilaistallipaikka.

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle