Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lapua hakee kotihallissaan historiansa ensimmäistä talvimestaruutta

 

Lapua hakee kotihallissaan historiansa ensimmäistä talvimestaruutta


Naisten Superpesiksen Halli-SM-mitaleista pelataan Lapuan uudessa hallissa 10.-11.3. Turnausta emännöivä syksyn mestarijoukkue lähtee haastamaan 2000-luvun kestomenestyjiä Kirittäriä Jyväskylästä ja Pesäkarhuja Porista. Yllätyskortit on varattu Viinijärven Urheilijoille, Rauman Lukolle ja Pesä Yseille Lappeenrannasta.

Ennakkosuosikeista kaksi, Lapua ja Pori, selvittivät vaivattomasti tiensä jatkoon. Jyväskylä puolestaan joutui kotiturnauksessaan selvästi tiukemmalle.

- Joka tapauksessa halliturnaukset ovat antaneet kaikille joukkueille lisää eväitä valmistauduttaessa kesän otteluihin. Erityisesti kokoonpanojen muuttuessa on tärkeää hitsata joukkuetta yhteen ja saada uudet pelaajat mukaan oppimaan pelisysteemiä. Näkemistäni joukkueista Lapua vakuutti ja Viinijärvi oli mennyt taas eteenpäin, pitkään pääsarjatason pelinjohtajana toiminut Superpesiksen toimitusjohtaja Petri Kaijansinkko toteaa.

Pirteästi pelannut Viinijärvi voitti Joensuun alkuturnauksen ja muistutti vahvasti olemassaolostaan sekä kehittymisestään edelleen.

- Hallikausi on sujunut suunnitelmien mukaan ja lopputurnauspaikka kruunaa hyvän valmistautumisen kesän peleihin. Onnistumiset ovat ruokkineet joukkueen itseluottamusta, pelinjohtaja Marko Hovi iloitsee.

Viime syksynä mestaruuden voittanut ja naisten pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Lapuan Paula Saloranta odottaa kotihallissa pelattavaa lopputurnausta innolla.
-Alkuturnauksessa pelasimme hyvää ulkopeliä ja sisäpelissä pelimme paranee, kun keskittyminen kohoaa panosten myötä. Hienoa päästä pelaamaan hallimestaruudesta nimenomaan Lapualla
  kotiyleisön edessä, kauden 2011 etenijäkuningatar Saloranta tuumailee.

Hallimestaruutta puolustaa Pesäkarhut Porista. Kirittäret on puolestaan voittanut 11 kautta peräjälkeen SM-mitalin sekä hallista että ulkokentiltä. Syksyn mestarille Lapuan Virkiälle hallikulta olisi kautta aikain ensimmäinen.

Lohkojaot

Lohko A: Pesäkarhut, Pori (1.); Rauman Lukko (4.); Kirittäret, Jyväskylä (5.)
Lohko B: Lapuan Virkiä (2.); Viinijärven Urheilijat (3.); Pesä Ysit, Lappeenaranta (6.)

Otteluohjelma:

Lauantai 10.3.

10.00 Lapua-Lappeenranta
12.00 Jyväskylä - Rauma
14.00 Viinijärvi - Lapua
16.00 Rauma - Pori
18.00 Lappeenranta - Viinijärvi
20.00 Pori-Jyväskylä

Sunnuntai 11.3.

09.00 Sijat 5-6: lohkojen kolmoset
12.00 Pronssiottelu: lohkojen kakkoset
15.00 Loppuottelu: lohkovoittajat

Lauantain otteluissa pelataan 3+3 vuoroparia täyteen ja tarvittaessa siirrytään suoraan kotiutuskilpailuun. Sunnuntain sijoitusotteluissa jaksot ovat neljän vuoroparin mittaisia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle