Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riku Rouhiainen antaa tällä kaudella kaikkensa

 

Riku Rouhiainen antaa tällä kaudella kaikkensa


Heinolalainen motocrossari Riku Rouhiainen on päättänyt jättää päivätyöt ja keskittyä MX-uraansa täysipainoisesti. Tuleva kausi on pitkä, ohjelmassa on MM- ja SM-sarjan osakilpailuja joissa tavoitteena on sijoittua mahdollisimman lähelle kärkeä.

Talven aikana paukkupakkasten ja korkeiden nietosten keskellä, Riku on kohdistanut katseensa tulevaan kesään ja kilpailukauteen.

- Kovasti olen peruskuntoa kehittänyt. Punttisalilla ja pallopelien parissa on vierähtänyt aikaa, unohtamatta tietenkään hiihtoa. Myös enduroa olen käynyt ajamassa, kertaa Rouhiainen.

Tuleva kausi on poikkeuksellinen heinolalaisen historiassa, sillä nyt hän keskittyy motocrossiin täysipäiväisesti.

- Tulosten paranemista toivotaan, kun panostetaan ajamiseen sataprosenttisesti

Harjoituskaudella Riku ajaa kansallisia kilpailuja Belgiassa. MX3:n MM-sarja alkaa 9.4 Hollannin Valkenswaardissa, ja viikon kuluttua siitä ajetaan jo toinen MM-osakilpailu Ranskassa. Sen jälkeen Rouhiainen suuntaa takaisin Suomeen, jossa hänen on tarkoitus kilpailla SM-sarjassa.

- Päätavoite on MX3:n MM-sarjassa, jossa tavoitellaan kymmenen parhaan joukkoon. SM-sarjasta haetaan mitalia. Joka erässä tavoitellaan mahdollisimman lähelle kärkeä, Riku linjaa.

Hyvissä ajoin ajotuntumaa hakemaan

Punttisalilla tai hiihtoladulla vietytyt tunnit eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että ajotuntuma löytyy ainoastaan ajamalla. Viime viikolla Rouhiainen suuntasi kohti Belgiaa harjoitusleirille.

- Tarkoitus on ajaa mahdollisimman paljon. Luonnollisesti peruskunnosta on pidettävä huolta, mutta ajaminen on pääasia jotta oikea ajotekniikka löytyy, Yamaha-pilotti toteaa.

Ilman luottoa pyörään, ei kunnollisten tulosten tekeminen ole mahdollista.

- Pyörän säätäminen on yksi asia mihin keskityn, se on tärkeä asia. Iskareiden ja moottorin säädöt on löydettävä kohdalleen. Kenties keskeisimmässä roolissa on pyörän jousitus, ja sitä onkin tarkoitus hioa Belgialaisen VHL-Suspensionin kanssa.

- Luisin kanssa kehitetään iskunvaimentimia, säädetään niitä paljon. Hän saa näyttää taitonsa, jotta saadaan pyörä toimimaan kunnolla, Rouhiainen kertoo.

Tutuissa piireissä

Myös monet muut suomalaiscrossarit ovat suunnanneet ulkomaille harjoittelemaan.

- Varmasti on paljon tuttuja suomalaisia Belgiassa, joten porukalla käydään treenamassa. Yhteistyötä tehdään ja sovitaan etukäteen, mihin seuraavina päivinä mennään ajamaan, Rouhiainen toteaa.

Maanmiesten kanssa samoilla radoilla ajamisessa on myös oma tarkoituksensa.

- Siellä pystytään myös vähän vertamaan omia ja toisten aikoja, jotta tiedetään missä mennään.

Iskarispesialisti Luis on pitänyt heinolalaiscrossareista huolen jo Mika Saarenkoskesta lähtien.

- Tutun porukan kanssa asustellaan, joten aika kuluu varmasti hyvin. Pari pakettia otetaan ruisleipää mukaan koti-ikävää lääkitsemään, vinkkaa Riku.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle