Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo ei ottanut riskiä kipeän olkapään kanssa

 

Niklas Ajo ei ottanut riskiä kipeän olkapään kanssa


Niklas Ajo seurasi sivusta Moto3-luokan viimeisen testijakson päätöspäivän tapahtumia Espanjan Jerezissä. KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Ajo kaatui tiistaina loukaten oikeaa olkapäätään.
- Olkapää oli aamulla vielä sen verran kipeä, että katsoimme varotoimenpiteenä parhaaksi olla ottamatta mitään riskiä, sillä MM-kauden alkuun on enää kaksi viikkoa. Ja eipä silti, ehdimme toteuttaa jo kahden ensimmäisen päivän aikana pitkälti ne asiat, jotka viimeistelytesteihin oli suunniteltukin, kertoi TT Motion Events Racing-tiimin riveissä ajava Ajo.
Ajon, 17, mukaan kyse on osittain vanhasta, viime vuonna Indianapolisin GP:n aikoihin syntyneestä vammasta.
- Röntgenissä ei ainakaan ilmennyt täällä Jerezissä, että olkapäästä olisi mitään rikki. Käyn tutkituttamassa olkapään tällä viikolla vielä varmuuden vuoksi Barcelonassa.

”Hyvää oppia puskematta väkisin kovia aikoja”

Ajo ehti vastata keskiviikkoon mennessä  12:nneksi kovimmasta vauhdista yhteensä 33 kuljettajan joukossa. Hänen nopein kierroksensa kulki ajassa 1.49,176. Se oli noin kolme kymmenystä parempi kuin kuukausi sitten samalla radalla ajetuissa testeissä.
- Keli oli keskiviikkona vähän parempi, joten sen puolesta aikakin olisi saattanut hieman kohentua. Mutta eivät ne kovat yksittäiset kierrosajat olleet näiden testien päällimmäinen juttu. Tärkeintä oli löytää hyvät perussäädöt Qatarissa ajettavaan MM-avaukseen ja sovittaa ajotyyliä tälle radalle.
- En edes koittanut puskea tällä kertaa kovaa aikaa, vaan ajoin molemmat päivät maltilla yksin seuraamatta ketään. Keräsin hyvää oppia ja toivottavasti ammensin sitä keskiviikkona edelleen myös tarkkaavaisen katsojan roolissa, totesi Ajo.

Ajo on tyytyväinen testikauden saldoon

Ajolle kertyi talvikaudella kymmenen testipäivää Jerezissä ja Valenciassa.
- Enemmänkin tietysti mielellään ajaisi, mutta kyllähän tämäkin oli ihan hyvä määrä.
- Paketoin testikauden tuosta olkapäästä huolimatta positiivisin mielin. Pääsin nopeasti sinuiksi uuden pyörän kanssa ja pystyin ajamaan hyviä kierrosaikoja hulluttelematta.
Moto3-luokan historiallinen, yhteensä 17 osakilpailua kattava MM-kausi käynnistyy 8. huhtikuuta Losailin radan kirkkaiden valonheittimien loisteessa Qatarissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot