Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tappioton Susijengi söi Sveitsin välipalaksi

 

Tappioton Susijengi söi Sveitsin välipalaksi


Sveitsi pystyi pyristelemään Suomen Susijengin kyydissä maanantain EM-karsintaottelussa vain puolentoista jakson ajan. Suomi karkasi Hanno Möttölän tahdittamana pikavauhtia 20 pisteen taukojohtoon ja tyylitteli Freiburgissa vastaansanomattomat 60–89 (29–49)-loppulukemat. Karsintojen puolivälissä Suomi johtaa lohkoaan haettuaan neljä voittoa yhtä monesta ottelusta.

Toisen jakson alkuminuuteille asti näytti siltä, että Sveitsi pystyisi asettelemaan toden teolla kapuloita Suomen rattaisiin. Sveitsi nakutteli pisteitä puolinopeista hyökkäyksistä ja pakotti puolustuksellaan Susijengin heittäjät pois mukavuusalueeltaan antamalla metreittäin tyhjää heittotilaa.

Kun toinen jakso oli ehtinyt vanheta kolmen minuutin verran, Sveitsi sinnitteli Suomen kannoilla lukemissa 25–27 ja päävalmentaja Henrik Dettmann joutui komentamaan miehistönsä aikalisälle. Tuumaustauon jälkeisen kymmenenminuuttisen Suomi vei näytöstyyliin 35-5.

– Kaksikymmentä vuotta sitten saatoin riehua vähän enemmän, nykyään olen aika rauhallinen. Sillä hetkellä en kuitenkaan ollut oikein tyytyväinen joukkueen peliin, joten minun piti vähän herätellä miehistöä. Urheilussa ei saavuta mitään ilman vaatimustasoa, ja kyseisellä hetkellä sitä oli nostettava, Dettmann paljasti toisen jakson käänteentekevän aikalisän antia.

Suomi johti ottelua parhaimmillaan pisteissä 60–29. Sveitsi vei ottelun viimeisen jakson pistein 23–22.

– Jokainen ottelu tässä urakassa on samanarvoinen. Voitto on voitto ja siihen ollaan tietenkin tyytyväisiä. On toki ymmärrettävää, että kun tässä rytmissä pelataan ja matkustetaan paljon, keskittyminen häviää välillä, jatkoi Dettmann.

Möttölältä huikea toinen jakso

Susijengiltä riitti Sveitsiltä karkaamiseen hyvä perussuoritus. Toisen jakson jälkimmäisen puoliskon ja koko kolmannen jakson aikana kentällä näytti siltä, kuin Sveitsi olisi yrittänyt hyökkäyspäässään porata tietään Kiinan muurin läpi. Sveitsi menettikin pallon peräti 26 kertaa.

Suomen kolmoset putosivat Fribourgissa vain 28,1% tarkkuudella, mutta kaukoheittouhkaa ei maanantaina kummemmin tarvittu: toisen jakson herätysaikalisän jälkeen Suomi sai korin alta pisteitä aina halutessaan.

Kentän vakuuttavimmasta suorituksesta vastasi Susijengin sotaratsu Hanno Möttölä, joka viimeisteli 17 pistettä runsaassa 15 peliminuutissa. Möttölä säkitti kaikki pisteensä avauspuoliskolla sekä kruunasi Susijengin toisen jakson ratkaisevan nykäisyn kaukaa lähteneellä kolmosella ja näyttävällä donkilla.

– Saatiin hyvä intensiteetti päälle sillä viisikolla. Eilen tuntui jo hyvältä, ja tässä iässä pelaaminen on suht helppoa niin kauan kuin kropassa on oikea fiilis, Möttölä hymyili.

– Alku oli vaikea, mutta keskimmäiset 25 minuuttia aika täydellistä dominointia. Nämä ottelut ovat vaikeita; kun vastustaja hyökkää hitaasti ja puolustuksessa heittotilaa löytyy, on vaikea löytää omaa rytmiään. Silti tosiasia on se, että 29 pisteen voitto vieraskentällä EM-karsinnoissa on aika kova juttu, jatkoi Möttölä.

Susijengin isosta kalustosta parhaalla pelipäällä Möttölän lisäksi oli Ville Kaunisto (11/4), joka oli terävimmillään kolmannella jaksolla sveitsiläispuolustuksen jallittelijana.

– Tavoite on edelleen sama, eli voittaa jokainen matsi. Olemme sillä polulla ja nyt yritämme pysyä sillä, Kaunisto kuittasi.

Petteri Koponen (15/3/3 syöttöä/3 riistoa) pelasi vain 22 minuuttia, mutta osoittautui lyhyessäkin ajassa sveitsiläisille täysin pitelemättömäksi.

Päävalmentaja Dettmann sai kaikkiaan jaettua rutkasti peliminuutteja kaikille Susijengin avainpelaajille, eikä yksikään vaihtomies jäänyt alle runsaan yhdentoista peliminuutin.

Susijengi suuntaa Albaniaan

EM-karsinnat ovat edenneet puoleenväliin, ja Suomi johtaa karsintalohko E:ta voitettuaan kaikki neljä otteluaan.

– Neljä matsia on takana ja se on saavutettu, mikä on saavutettavissa. Nyt pitää vain jatkaa eteenpäin, Susijengin apuvalmentaja Pekka Salminen tiivisti.

Suomen vanavedessä lohkossa jatkavat Belgia (3 voittoa/1 tappio), Puola (2/2), Sveitsi (1/3) sekä Albania (0/4). Suomen osalta karsinnat jatkuvat sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu lohkojumbo Albania Tiranassa pelattavassa maaottelussa.

– Ekat neljä matsia ovat nyt takana. Tämä on ollut raskas rypistys ja lepo tulee hyvään väliin, Möttölä miettii.

– Nyt on palauduttava huolella ja pidettävä kropasta huolta, jotta ollaan valmiit pelaamaan Albaniaa vastaan.

Maanantai-illan suuryllätys nähtiin Chomutovissa, kun viime vuonna B-divisioonassa pelannut Tshekki jyräsi kotonaan kahden vuoden takaisen MM-hopeamitalisti Turkin 82–64 (35–30). Toisesta yllätyksestä vastasi Hollanti, joka puristi Georgiasta 91–88 (39–47)-kotivoiton. Lohko E:n toisessa ottelussa Belgia kukisti odotetusti Albanian 97–59 (52–22).

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle