Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi pyristeli, Azerbaidzhan lisäsi painetta

 

Suomi pyristeli, Azerbaidzhan lisäsi painetta


Suomi pyristeli alussa, mutta Azerbaidzhan päätti puhtaasti saldonsa Salossa naisten lentopallon EM-karsinnoissa lyöden taululle lukemat 3-0 (25-20, 25-12, 25-11).

Suomi aloitti ennakkoluulottomasti turnauksen kovinta joukkuetta vastaan. Peli oli voimakkaiden hyökkäysten, torjuntojen ja näyttävien kenttäpuolustusten sävyttämää.  Azerbaidzhanin onnistumiset veivät Suomen tehoa kahdessa viimeisessä erässä.

”Pelissämme on vielä kaksi puolta. Kun teemme kaiken hyvin, potentiaalia on olemassa. Toinen puoli on sitten se, kun emme jaksa luottaa itseemme”, Suomen valmentaja Tore Aleksandersen sanoi.

Natalya Mammadovan olkapäästä lähti iskuvoimaa 15 pisteen verran ja aiempi Slovakian kansalainen, tasan kaksimetrinen Jana Matiasovska-Aghayeva teki 13 pistettä.

Suomi yritti vastata vieraiden kahden kovimman pelurin lyönteihin vähän monipuolisemmalla hyökkäyksellä. Pauliina Vilposen ja Karoliina Kyllösen laitapeli hiipui alun jälkeen. Laura Pihlajamäki teki nopeilla hyökkäyksillään hyvää työtä kymmenen pisteen edestä.

Hillaelina tiesi missä puolustaa

Suomen väreissä 22. ottelunsa pelannut libero Hillaelina Hämäläinen oli valmistautunut vastustajan koviin lyönteihin.

”Valmiina sai olla kaikenlaiseen, mutta nämä pidemmät vastustajat ovat sikäli kivoja, että sieltä tulee varmemmin myös selkeitä lyöntejä puolustussektoreihin.”

Niitä Hämäläinen nosteli kiitettävästi ylös ja pelin puoliväliin asti joukkueiden hyökkäysprosentit olivat samaa luokkaa. Lopussa ero repsahti selvästi Azerbaidzhanin hyväksi.

”Ei näitä kovia vastaan niin hirveästi peli kummallisempaa ole. Täytyy reagoida vähän nopeammin ja puolustaa enemmän ylöspäin”, Hämäläinen totesi.

Suomen vastaanottopuolella kova paine näkyi: Odina Aliyevan syötöistä tuli valtava määrä eli yhdeksän ässää Azerbaidzhanille. Hämäläinen ei silläkään puolella tutissut.

”Nyt minun pitää kantaa vastuuta jo kokeneena pelaajana maajoukkueessa. Pari vuotta sitten tilanne oli vielä erilainen, kun täällä tunsi itsensä nuoreksi.”

Suomen ykkösliberon ura jatkuu alkavan kauden LP Viestissä, mutta sitten on uuden mietinnän paikka. Hämäläinen aloittaa opiskelun jo tämän talven aikana Jyväskylässä, jonne hän pääsi liikuntatieteelliseen.

”Täytyy yrittää jo suorittaa opintoja ensimmäisenkin vuoden aikana. Todella onnellinen olen pääsystä alalle, jolle olen aina halunnut.”

Suomi-Azerbaidzhan 0-3 (20-25, 12-25, 11-25)

Parhaat pistepelaajat:
Suomi
Laura Pihlajamäki 10/+4
Pauliina Vilponen 6/-2
Karoliina Kyllönen 4/-7
Elina Salomäki 3/-4

Azerbaidzhan:
Natalya Mammadova 15/+13
Odina Aliyeva 15/+11
Jana Matiasovska- Aghayeva 13/+7

Vastaanottoprosentti 36-39. Ässät 1-11. Hyökkäysprosentti 35-58. Torjunnat 4-8.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle