Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisjoukkueillamme huikeat venäläisvastustajat Eurocupeissa

Naisjoukkueillamme huikeat venäläisvastustajat Eurocupeissa

LP Salo ja HPK saavat tiistaina vastaansa todella kovia maailmantähtiä, kun lentopallon Euroopan Cupit joukkueiden osalta jatkuvat venäläisjoukkueita vastaan.

LP Salo (LP Viesti) kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen kolmantena pelipäivänä kotonaan Salohallissa Dinamo Moskovan ja samaan aikaan HPK CEV Cupissa Dinamo Krasnodarin vieraissa.

Dinamo Krasnodar voitti edelliskaudella Challenge Cupin voitettuaan välierissä tuolloin LP Salon. Viime kaudella se ei ollut mukana Eurokentillä.

Krasnodar hankki riveihinsä täksi kaudeksi mm. Brasilian maajoukkueen kokeneet supertähdet, passari Fabiolan (koko nimeltään Josefa Fabiola Almeida De Sousa Alves) ja Fe Garayn. Jälkimmäinen on olympiavoittaja ja turnauksen paras vastaanottaja Lontoosta 2012.

Lisäksi avokätisellä budjetilla liikkeellä olevan venäläisjoukkueen riveissä nähdään mm. maailmanmestarit Tatiana Kosheleva (hakkuri), Liubov Sokolova (Shaskova) (yleispelaaja), Svetlana Kriuchkova (libero) ja kuubalainen olympiamitalisti Rosir Calderon. Krasnodaria valmentaa itsekin maailmanmestaruuden passarina voittanut Konstantin Ushakov.

HPK joutui matkaan Venäjälle viisumiongelmien takia ilman yhdysvaltalaispelaajaansa Lexi Erwiniä.

Toinen osaottelu pelataan Hämeenlinnassa Elenia Areenassa 17.12.

Otteluparin voittaja etenee neljännesfinaaleihin, jossa vastustaja tulee otteluparista serbialaisen Belgradin Punaisen Tähden ja azerbaidjanilaisen Lokomotiv Bakun kohtaamisista.

Maailmanmestareita pilvin pimenin Salohallissa

LP Salon vastustaja ei itse seurana paljoakaan esittelyjä kaipaisi, onhan Dinamo yksi maailman tunnetuimmista seuroista. 14 maan mestaruutta ja 11 Euroopan Cupin mestaruutta ovat huikean historian helmiä.

Huipputasoisessa Venäjän Superliigassa joukkue voitti viime kaudella hopeaa ja oli Mestarien liigassa neljännesvälierissä. Joukkueen päävalmentajaksi tuli täksi kaudeksi Andrei Podkopaev.

Dinamo on yhtä ukrainalaispelaajaa (Marina Marchenko) lukuunottamatta täysin venäläisistä koostuva. Mukana on peräti viisi syksyn MM-kisoissa maata edustanut pelaajaa. Isoimmat tähdet ovat maajoukkuekapteeni/passari Ekaterina Kosianenko, maailmanmestaruudenkin voittanut hakkuri Natalia Obmochaeva, yleispelaajina MM-kultaa valloittaneet Tatiana Kosheleva ja Olga Fateeva sekä Mestarien liigan parhaana viime kaudella palkittu keskitorjuja Regina Moroz. Myös joukkueen libero Anna Malova ja Jana Scherban kuuluivat MM-kisajoukkueeseen Obmochaevan, Kosianenkon ja Morozin tapaan.

LP Salo hävisi avauspelinsä Italiassa Busto Arsziolle 0-3 ja nappasi avauspisteen kotiavauksessaa Dresdner SC:tä vastaan 2-3-tappiossa. Dinamo hävisi sensaatiomaisesti avauspelinsä vieraissa Dresdner SC:lle 2-3, mutta kukisti puolestaan kotonaan Busto Arsizion 3-1.

Lohkotilanne: Dresdner SC 4, Dinamo Moskova 4, Busto Arsizio 3, LP Salo 1.

Mestarien liiga
Ti 9.12. klo 18:30 LP Salo - Dinamo Moskova (Venäjä)

CEV Cup
Ti 9.12. klo 18:30 Dinamo Krasnodar (Venäjä) - HPK

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle