Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo on kärkikymmenikön iskussa Brnon helteessä

Ajo on kärkikymmenikön iskussa Brnon helteessä

Tshekkiä hellivä helleaalto tietää tuskaa Brnon pidoltaan äärimmäisen haastavaa rataa kiertäville MotoGP-sarjan kuljettajille. Niklas Ajo ylsi Tshekin GP-viikonlopun avauspäivänä kelpo vauhtiin viimeistelemällä Moto3-luokan harjoitusten 11. nopeimman ajan.

Iltapäivän harjoituksessa ilman lämpötila kohosi 31 asteeseen ja radan pinnasta mitattiin vielä 13 pykälää enemmän.

- Olihan siellä tosi liukasta. Tämä Brnon rata on helteellä vähän samanlainen kuin Jerez. Silloin pito katoaa lähes kokonaan. Olosuhteet ovat kuitenkin kaikille samat, joten se siitä. Ei auta muuta kuin vain vetää, tähdentää Ajo.

RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja ajoi KTM-pyörällään aamun harjoituksessa yhdeksänneksi ajalla 2.09,477. Iltapäivän jaksolla 5,4 kilometrin mittainen rata taittui aikaan 2.10,249.

Ajo viiletti ja haki jälkimmäisessä harjoituksessa vilvoitusta kuudentena, kun sessiota oli kymmenisen minuuttia takana. Pian sen jälkeen valkeakoskelainen löysi kuitenkin itsensä turhautuneena hiekoilta Brnon yhdeksännestä kaarteesta.

- Yliyrittämistä ja keula lähti alta. Se harjoitus oli sitten käytännössä siinä, vaikka pääsinkin palaamaan vielä aivan lopussa radalle. Ei muuta kuin unohdetaan tuo kaato ja lähdetään tekemään hyvää tulosta lauantain treeniin ja aika-ajoon.

Ajo oli olosuhteisiin nähden tyytyväinen sijoitukseensa.

- Olin jopa yllättävänkin korkealla, kun ottaa nämä ylimääräiset tapahtumat huomioon. Tästä on ihan hyvä jatkaa. Fiilis ajamiseen ja pyörään on kohdallaan.

Perjantain kiireisin kuljettaja oli sarjaa ylivoimaisesti johtava britti Danny Kent ajalla 2.08,483, josta Ajo jäi 0,994 sekuntia. Kent kellotti parhaansa iltapäivän harjoituksessa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle