Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Talviolympialaisten huumaa Etelä-Koreassa

Talviolympialaisten huumaa Etelä-Koreassa

Olympialaiset ovat täydessä vauhdissa Etelä-Korean Peyongchangissa ja viimeistään tässä vaiheessa onkin syytä perehtyä siihen, mistä kisataan ja milloin. Helmikuun 25. päivään asti jatkuvat, järjestyksessään 23. talviolympialaiset toimivat näyttämönä kaiken kaikkiaan viidelletoista eri urheilulajille ja jaossa on yhteensä 98 himoittua olympiakultamitalia.

Tänä talvena olympialaisissa ovat mukana seuraavat lajit:
- Alppihiihto
- Ampumahiihto
- Curling
- Freestyle
- Jääkiekko
- Lumilautailu
- Maastohiihto
- Mäkihyppy
- Ohjaskelkkailu
- Pikaluistelu
- Rattikelkkailu
- Short track
- Skeleton
- Yhdistetty
- Taitoluistelu

Suomen toivot olympialaisissa

Suomessa seuratuimpia olympialajeja ovat jääkiekko, hiihto sekä ampumahiihto – jokaiselle tutut lajit, jotka keräävät varmasti eniten kiinnostuneita katsojia pauloihinsa tälläkin kertaa. 97 urheilijasta koostuvasta Suomen olympiajoukkueesta löytyy rautaiset osaajansa myös alppihiihtoon, freestyleen, lumilautailuun, mäkihyppyyn, pikaluisteluun, taitoluisteluun sekä yhdistettyyn. Jos betting eli vedonlyönti kiinnostaa, kannattaa silmällä pitää erityisesti vuoden 2017 urheilijaksi valittua ja talven 2014 olympialaisista jo kertaalleen kultaa pokannutta Iivo Niskasta.

Lahden MM-kisoissa 2017 perinteisen hiihtotavan maailmanmestaruuden voittanut Niskanen on mitä luultavimmin veikkaajan turvallisin valinta näissä kilpailuissa, joten vedonlyöntipuuhista haaveilevien on todellakin syytä pitää miehen nimi mielessään.

Jatkuuko Suomen Leijonien mitaliputki?

Peyongchangin olympialaisten jääkiekkoturnaus pelataan 14.–25. helmikuuta. Miesten turnauksessa mukana on 12 joukkuetta kolmeen lohkoon jaettuna. Suomi pelaa samassa lohkossa Ruotsin, Norjan ja Saksan kanssa. Tällä kertaa NHL-pelaajat eivät tavallisesta poiketen osallistu kisoihin lainkaan, mikä on eittämättä isku vasten Leijonien kasvoja. Toisaalta
tilanne on yhtä lailla brutaali kaikille koville jääkiekkomaille ja saattaa tuoda mukanaan hyvinkin kiinnostavia hetkiä olympiakaukaloon, sillä NHL-tähtien puuttuminen merkitsee uusien nimien esiin pääsyä ja kenties hieman parempia mahdollisuuksia pienemmille maille.

Vaikka Suomen Leijonille ei ole koskaan herunut olympiakultaa jääkiekosta, on mitaleille päästy liki jokaisessa turnauksessa vuoden 1994 Lillehammerin kisoista alkaen.

Ainoan poikkeuksen tässä vaikuttavassa jatkumossa muodostaa Salt Lake 2002, jossa joukkue sai tyytyä kuudenteen sijaan. Näissä kisoissa Leijonien riveistä puuttuvat NHL:ssä pelaavat huippunimet kuten Mikael Granlund ja Patrik Laine, mutta mukaan ovat mahtuneet nuoret sensaatiot Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen. Näistä nimistä kuullaan varmasti vielä paljon ja luotto Leijonien mitalimahdollisuuksiin on näissäkin olympialaisissa kova.


Takaisin edelliselle sivulle