Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski taisteli neljänneksi Toblachin kympillä - Heikkinen keskeyttää Tour de Skin

Pärmäkoski taisteli neljänneksi Toblachin kympillä - Heikkinen keskeyttää Tour de Skin

 

Krista Pärmäkoski jatkoi vahvoja hiihtoja maailmancupissa ja hiihti Tour de Skin toisessa osakilpailussa 10 kilometrin vapaan väliaikalähdössä neljänneksi. Muut suomalaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille.

Pärmäkoski oli pitkään kiinni kolmannessa sijassa ja ensimmäinen kierros eteni hyvää vauhtia toiseksi hiihtäneen Norjan Ingvild Flugstadt Östbergin perässä. 

- Ekan ringin pääsin hiihtämään Östbergin peesissä ja tiesin, mitä vauhtia pitää hiihtää. Tokalla ringillä aavistuksen katkesin, etten ihan pystynyt pitämään samaa vauhtia. Ihan kohtuu hyvä kisa, mutta ilmeisesti venäläiset ovat tulleet kohtuu kovaa sieltä ylhäältä alas ja Sedova nousi lopussa, kommentoi Pärmäkoski ja viittasi kovaan Anastasia Sedovan nousuun kilpailun loppupuoliskolla. 

Krista Pärmäkoski hävisi 17,4 sekuntia kilpailun voittaneelle Venäjän Natalia Nepryaevalle, 

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 44:s, Susanna Saapunki 50:s ja Anne Kyllönen 60:s.

Pärmäkoski on Tour de Skillä viidentenä 44 sekuntia johtavaa Venäjän Natalia Neprayevaa perässä. Laura Mononen on 46:s, Susanna Saapunki 50:s ja Anne Kyllönen 62:s. 

Mari Eder keskeytti Tour de Skin sunnuntaina. Ederillä nousi kuume lauantain kilpailun jälkeen yöllä, eikä hän startannut sunnuntaina. Sääntöjen mukaan kilpailuja ei voi jättää välistä, joten Ederin Tour loppui Toblachiin. 

Miesten 15 kilometrin vapaan kilpailussa odotukset kohdistuivat Matti Heikkiseen, kun Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen ovat keskittyneet enemmän sprinttimatkoille. Heikkinen oli kuitenkin alavireinen päivän kilpailussa. 

- Huono päivä, ei mitään hyvää sanottavaa, Sukset toimi, mutta mies ei toiminut. Työt on tehty huonosti ja tulos on sen mukainen, sanoi Matti Heikkinen kilpailun jälkeen. 

Ristomatti Hakola hiihti sijalle 47., Heikkinen 63. ja Lauri Vuorinen 86.

Matti Heikkinen päättää Tour de Skin, eikä jatka Val Müstairiin muun joukkueen kanssa. Päätös keskeyttämisestä syntyi Toblachin 15 kilometrin kisan jälkeen. 

- Tour päättyy tähän minun osalta tähän ja jään harjoittelemaan Toblachiin. Kävin keskustelun Tonin (Roponen) kanssa ja päädyimme yhdessä tähän ratkaisuun, sanoo Matti Heikkinen

Maanantai on Tour de Skillä välipäivä kisojen osalta. Seuraavaksi kilpaillaan uudenvuodenpäivänä 1.1.2019 Sveitsin Val Müstairissa, missä hiihdetään jälleen vapaan sprintit niin naisten kuin miestenkin osalta. Aika-ajot alkavat klo 10:30 ja erävaihe klo 13:00 suomen aikaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot