Nella Korpio 20:s pujottelun maailmancupin osakilpailussa Zagrebissa

Alppihiihdon maailmancup jatkui uuden vuoden siivittämänä naisten pujottelulla Kroatian Zagrebissa. Sinivalkoista väriä nähtiin jälleen toisella kierroksella, kun Nella Korpio pujotteli kautensa kolmannessa maailmancupissa jälleen pisteille. Tavanomaista pidempi pujottelurata pisti kilpailijat koville, mutta nuori 19-vuotias alppihiihtäjä kierteli punaiset ja siniset kepit kylmäpäisesti sijoittuen ensimmäisellä kierroksella 27:s. Korpio starttasi kilpailuun numerolla 45.

- No olihan siinä vähän hapoilla ekan kierroksen jälkeen, naurahti Korpio.

Toisella kierroksella Korpio ylitti maaliviivan 7.11 sekunnin erolla kärkeen ja oli kilpailun 20:s.

- Hieman ristiriitaiset tunnelmat kun aikaero oli aika huima kärkiaikaan eikä laskut lähteneet parhaimmalla tavalla. Ekalla kierroksella rytmi oli kateissa ja toisella kierroksella meinasi lähteä pari kertaa laukalle. Tosin näytti kuitenkin siltä, että haasteita oli selkeästi muillakin kilpailijoilla. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pysyin pistekannassa kiinni. Tästä kohti parempia laskuja, korkeimpia sijoituksia sekä pisteitä, kommentoi Korpio.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon laski Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin, ajassa 2:01.09. Toiselle sijalle Slovakian Petra Vlhova 1.25 erolla Shiffriniin ja kolmanneksi Sveitsin Wendy Holdener (+1.75).

Naisten maailmancup jatkuu 8.tammikuuta Flachaussa pujottelulla. Miehet jatkavat maailmancup mittelöitä pujottelulla ja suurpujottelulla 12.-13.1. Adelbodenissa. Miesten syöksylaskun ja pujottelun maailmancupia kilpaillaan 15.-16.1. Wengenissä. Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiverin maailmancupkauden avaus pujotellaan 16.-17.1. Zagrebissa.