Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Huippupyöräily palaa maanteille tauon jälkeen - Dplay ja Eurosport näyttävät Strade Bianchen

Huippupyöräily palaa maanteille tauon jälkeen - Dplay ja Eurosport näyttävät Strade Bianchen

Yksipäiväinen pyöräilykilpailu kokoaa lajin huippunimiä Italian Toscanaan 1. elokuuta.

Maantiepyöräilykauden koronatauko on viimein päättymässä ja kisat voivat jälleen alkaa. Ensimmäisenä huippukilpailuna vuorossa on Italiassa, Toscanan Sienan kaupungin ympäristössä ajettava Strade Bianche, joka ajetaan nyt 14:ttä kertaa. Miesten kilpailun pituus on tänä vuonna 184 kilometriä, naisten 136 kilometriä.

Eurosportin pitkäaikainen pyöräilyselostaja Peter Selin sanoo Strade Bianchen olevan se kilpailu, josta muodostuu seuraava suurklassikko.

- Tässä on kaikki ne edellytykset. Ollaan Italiassa, kuvankauniilla Toscanan seudulla. Kolmannes kilpailumatkasta ajetaan Toscanan valkoisilla santateillä. Ne osuudet ovat joko hyvin pölyisiä tai jopa mutaisia. Ja äärimmäisen jyrkkiä, Selin sanoo ja lisää, että jyrkimmissä mäissä nousuprosentti on jopa kahdensantoista.

Miesten kilpailuun ovat tällä tietoa osallistumassa muun muassa viime vuonna toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Tanskan Jakob Fuglsang ja Belgian Wout van Aert, vuosien 2014 ja 2017 voittaja, Puolan Michal Kwiatkowski sekä maantieajon kolminkertainen maailmanmestari, slovakialainen Peter Sagan.

Mutta koska kyseessä on ensimmäinen iso kilpailu koronatauon jälkeen, niin yllätykset ovat Selinin mukaan nyt oikeinkin mahdollisia.

- On olemassa sanonta, että pyöräilijä pääsee huippukuntoon vain kilpailemalla. Nyt kilpailutoimintaa on ollut kovin vähän, Selin sanoo.

- Sellainen pyöräilijä, joka on ollut kahdennenkymmenennen paikkeilla tämänkaltaisissa kilpailuissa voi hyvin olla nyt vaikka voittaja-ainesta.

Pyöräilijöiden lisäksi paluun parrasvaloihin tekee myös Selin itse: ikoninen selostaja on viimeksi ollut äänessä miltei viisi kuukautta sitten. Mies on syystäkin innoissaan.

- Vähän sellainen tunne, että pikkuisen jopa pelottaa. Tai on sellaista ymmärrettävää uutuuden viehätystä. Se on kuitenkin niin pitkä aika, kun ei ole selostanut. Posket punaisena odottaa jo lauantaita, Selin sanoo.

- Tämä on kilpailu, jonka jokaisen pyöräilyn ystävän pitää katsoa.

Dplay ja Eurosport näyttävät miesten kisan viimeiset kaksi kiivasta tuntia Selinin selostamana.

Miesten kisaa ennen Dplayssa nähdään naisten Strade Bianchen viimeisen tunnin taistelu. Naisten kisan yksi suurimmista ennakkosuosikeista on viime vuonna loppunousussa muilta suvereeniin voittoon karannut Alankomaiden Annemiek van Vleuten.

Strade Bianhce, lauantai 1.8.
klo 16.10–17.10 naiset, Dplay Total ja Eurosport Player
klo 17.50–19.50 miehet, Eurosport 1, Dplay Total ja Eurosport Player

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle