Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

IPK:lle kaksi maalivahtia - Passiniemi jatkaa Iisalmessa ja nuoria pelaajia koeajalle

IPK:lle kaksi maalivahtia - Passiniemi jatkaa Iisalmessa ja nuoria pelaajia koeajalle

IPK:n maalilla nähdään tulevalla kaudella kaksi nuorta maalivahtia, kun Henrik Tikkanen ja Teemu Kettunen tilkitsevät IPK:n maalinsuuta. Peli-Karhut testaa useita nuoria pelaajia, minkä lisäksi nuori puolustaja Panu Passiniemi jatkaa Iisalmessa. 

Teemu Kettunen #35

Viime kaudella IPK:n U20 joukkueessa päätorjuntavastuun kantanut 22-vuotias Kettunen jatkaa myös tulevalla kaudella Iisalmessa. Joensuusta lähtöisin oleva Kettunen saapui Iisalmeen viime kaudella Jokipoikien organisaatiosta. 

- Kettunen oli viime kaudella U20 joukkueen tärkein pelaaja ja omalla työllään ansaitsi jatkosopimuksen tulevalle kaudelle. Hänellä on nyt todellinen paikka napata rooli edustusjoukkueen rosterista, kommentoi Ylisipola.  

- Hienoa jatkaa Iisalmessa organisaatiossa, jossa hoidetaan kaikki viimeisen päälle. Viime kausi oli todella opettavainen, kun näki päivittäisen vaatimustason, mitä Mestiksessä pelaaminen vaatii. Ensi kaudelle tavoitteena on ottaa seuraava steppi ja tarjota joukkueelle mahdollisuus voittaa jokaisena iltana, kommentoi Kettunen.

Henrik Tikkanen #36

19-vuotias Lohjan Kisa-Veikkojen kasvatti saapuu Iisalmeen HIFK:n organisaatiosta. Isokokoinen (203cm, 91kg) maalivahti on torjunut petopaitojen juniorijoukkueissa kaudesta 15-16 asti. Kevään 2016 päätteeksi Tikkanen valittiin sekä U16 SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi, että pelaajaksi, kun HIFK juhli Suomen mestaruutta. Tikkasen tililtä löytyy myös mestaruus U18 SM-sarjasta sekä pronssi. 

- Erittäin positiivisella ja odottavaisella fiiliksellä tulen Iisalmeen. Organisaatio on Mestiksen parhaimmistoa ja uskon, että tämä on minulle sopiva paikka kehittyä ja ottaa seuraava steppi uralla. Kaupungista en juurikaan tiedä etukäteen, mutta uskon, että sopeudun hyvin pieneen kaupunkiin, kommentoi Tikkanen siirtoa Iisalmeen. 
 
Isokoinen maalivahti on noteerattu myös rapakon takana, sillä Tikkanen oli 2019 NHL entry Draftin rankingissa #243 pelaaja. Viime kaudella Tikkanen torjui 39 ottelua HIFK:n U20 joukkueen maalilla torjuntaprosentilla 89,5%. 

- Tikkanen omaa maalivahtina valtavan potentiaalin kehittyä aina maailman kovimpiin sarjoihin asti. Olemme kuulleet hänestä paljon hyvää ja uskomme, että hän pystyy torjumaan Mestiksessä kovalla tasolla, kommentoi IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola. 
 
- Maalivahtina vahvuuksiini kuuluu tietysti koko. Olenkin kuluvan kesän aikana jäällä harjoitellut, kuinka saan pituudestani kaiken mahdollisen hyödyn irti. Uskon että jäällä nähdään astetta rauhallisempi versio minusta tulevalla kaudella, kertoo Tikkanen itsestään maalivahtina. 

Passiniemi jatkaa – neljä nuorta pelaajaa antamaan näyttöjä

Myös Panu Passiniemi jatkaa tulevalla kaudella IPK:n sopimuspelaajana. Viime kaudella läpimurtoa tavoitelleen nuoren puolustajan kausi muuttui taisteluksi imusolmukesyöpää vastaan vuosi sitten syyskuussa.  

- Panu jatkaa meidän vahvuudessa myös tulevalla kaudella. Haluamme kantaa seurana vastuumme ja tarjota Panulle mahdollisuuden jatkaa pelaamista sekä unelmien tavoittelua myös jatkossa, avaa Ylisipola. 
 
Keväällä terveen paperit saanut 20-vuotias IPK:n oma kasvatti on luonnollisestikin innoissaan paluusta kaukaloihin. 

- Hieno fiilis päästä taas joukkueen mukaan ja ylipäätään kiekkoilemaan. Tärkeintä on, että olen nyt terve ja saan jatkaa normaalia elämää. Toivottavasti ei tarvitse enää palata viime syksyn tapahtumiin, kommentoi Passiniemi. 

Oliver Felixson

Samanlaisista lähtökohdista tulevaan kauteen lähtee 22-vuotias Oliver Felixson, joka on myös viimeksi pelannut kaudella 18-19. Myös isokokoinen (195cm, 97kg) puolustaja Felixson kävi taistelun imusolmukesyöpää vastaan kolmen edelliskauden aikana. Edellisen kerran Felixson on pelannut kaudella 18-19 Helsingin Jokereiden paidassa 27 peliä U20 SM-sarjassa. 

Felixson oli ennen sairastumistaan syöpään ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia sekä juniorimaajoukkueiden vakiokasvo. Hän edusti syöpädiagnoosin aikaan Kanadan juniorisarjoissa Saint John Sea Dogsia kahden kauden ajan. 

- Oliver haluaa lyödä kaiken likoon ja tavoitella pelipaikkaa joukkueesta. Arvostamme hänen sinnikkyyttä ja paloa lajia kohtaan, joten haluamme tarjota hänelle paikan mitata itseään. Nuorella miehellä on paljon potentiaalia jääkiekkoilijana, mutta sairastuminen on luonnollisesti haitannut ammattilaiseksi kehittymistä, kommentoi Ylisipola. 
 
Samuel Timonen

IPK:n hyökkäyksestä pelipaikkaa tavoittelee 21-vuotias Samuel Timonen. Timonen on pelannut urallaan toistaiseksi ainoastaan USA:n juniorisarjoissa. Viime kaudella NCDC:n juniorisarjassa Connecticut jr. Rangersin kapteeni iski 49 otteluun tehopisteet 18+18. 

- Samuel on asunut koko ikänsä jenkeissä ja saanut opiskelut päätökseen, joten hän haluaa nyt kokeilla siipiään Suomessa. Nuorella miehellä on valtava näyttämisen halu sekä kehittyä ja me tarvitsemme laajuutta sekä kilpailua jokaiselle pelipaikalle, joten tämä sopii meidän kuvioon erittäin hyvin, kommentoi Ylisipola. 
 
Michal Kvasnica

Lisää kansainvälisyyttä IPK:n riveihin tuo niin ikään koeajalle Iisalmeen tuleva 20 vuotias Michal Kvasnica. Tsekin kansalainen Kvasnica on pelannut kahdella edellisellä kaudella yhteensä 104 ottelua Kanadan juniorisarja WHL:ssä Portland Winterhawksin ja Vancouver Giantsin riveissä. Näissä otteluissa hyvän laukauksen omaava voimahyökkääjä iski tehot 17+23. WHL:n lisäksi Tsekin juniori maajoukkueiden vakiokasvo pelasi viime kaudella 21 ottelua Tsekin 2.  korkeimmalla sarjatasolla. Yhteensä 161 junioreiden maaottelua tahkonnut Kvasnica on kuulunut myös ikäluokkansa maajoukkueen kapteenistoon. Viime kaudella Kvasnican tilille merkattiin kolme ottelua Tsekin U20 maajoukkueessa.

- Michal on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, joka nimenomaan halusi Suomeen. Hän on fyysinen hyökkääjä, jonka laukaus lähtee erittäin terävästi. Hän pystyy tekemään pisteitä ja on pelannut kahdella edelliskaudella erittäin vauhdikasta Kanadan juniorisarjaa. Olemme saaneet hänestä paljon positiivista infoa, eikä maajoukkueen kapteenistossa toimiminen ole koskaan sattumaa. Uskomme, että hänestä tulee olemaan meille paljon iloa, Ylisipola hehkuttaa. 
 
Samu Pakarinen

IPK:n maalivahtikaksikkoa kirittämään ja näyttöjä antamaan saapuu ensi viikolla 21 vuotta täyttävä Samu Pakarinen. Kangasalan Kisa-Eaglesin kasvatti on torjunut kumilaattoja viimekaudet KOOVEE:n U20 joukkueessa.

- Samu tulee pitämään kilpailua yllä veskareille ja antamaan näyttöjä, minkä jälkeen katsomme tilannetta rauhassa. Joukkueemme alkaa olla hiljalleen kasassa, mutta lopullisesti valmis vasta siirtorajan jälkeen, Ylisipola virnistää.

Lähde: ipk.fi


Takaisin edelliselle sivulle