Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kampuksen Dynamo kaatoi AEL Limassolin 2-7, jatkopaikka on yhä mahdollinen

Kampuksen Dynamo kaatoi AEL Limassolin 2-7, jatkopaikka on yhä mahdollinen

Kampuksen Dynamo otti komean voiton UEFA:n Futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla Kaunasissa torstaina. Keskiviikon heikon avausottelun jälkeen KaDy pelasi kuin uudelleensyntyneenä ja selättä Kyproksen mestari AEL Limassolin maalein 2-7 (1-3). 

Ottelu alkoi KaDyn näkökulmasta yhtä surkeasti kuin keskiviikon avausottelu Prishtinaa vastaan: vastustaja iski avausmaalin jo 1. minuutilla. Newton Jr. kaadettiin pallollisena varsin raisusti muutaman metrin päässä maalista, tuomarien pilli ei soinut, ja AEL:n Fabricio Lima pääsi namuttelemaan lähes tyhjään maaliin ilmaisen avausosuman.

KaDy ei lannistunut varhaisesta takaiskusta, vaan nousi keskiviikon tapaan takaa-ajoon pelitapahtumia hallitsemalla. Tällä kertaa myös viimeistely oli kohdillaan. Lainamies Ville Koskela (VehU) tasoitti kovalla laukauksella, Bene Filppu laukoi alakulmaan 1-2 ja Newton Jr. nopean nousunsa päätteeksi 1-3. Maalinedustalla Eric Sylla teki maskia ja ohjasi palloa tilanteessa, mutta maali merkittiin UEFA:n historiankirjoihin Newtonille. Puoliaikatauolle mentiin Dynamon ansaitussa 1-3-johdossa.

Toisella puoliajalla AEL pisti pystyyn kovan takaa-ajon tauotta laulaneen ja möykänneen n. 100-päisen kannattajaryhmänsä iloksi. KaDy ei kuitenkaan luopunut enää johtoasemastaan. Newton laukoi Syllan voimakkaan prässin jälkeen 1-4-johto-osuman.

AEL aloitti varhain 5 vs. 4 -pyörityksen ottamalla kapteeni Nicholas Tsakaniaksen lentäväksi maalivahdiksi. Pian KaDyn portugalilainen lainavahvistus David Parente joutui liukumaan Tsakaniasta jaloille rangaistusalueen rajalla, ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Rafael Schlemper laukoi täplältä vuorenvarmasti turnauksen neljännen osumansa 28. minuutilla.

Viimeiset 12 minuuttia KaDyn puolustus kesti loistavasti AEL:n ylivoimapyörityksen. Etenkin maalivahti Niila-Ville Laitinen pelasi häikäisevän pelin maalin suulla. David Parente laukoi omasta päädystä tyhjään maaliin vapauttavan 2-5-osuman Laitisen esityöstä. 

Jobinpostia tuli loukkaantumisten muodossa, kun Kampuksen Dynamon “savolaisrykmentti” Jukka Kytölä - Eemeli Hänninen joutui jättämään kentän. Kaksikon pelikunnosta lauantaille ei ole vielä tietoa.

KaDyn kaksi viimeistä osumaa tulivat 39. minuutilla tyhjään maaliin, viimeistelijöinä Newton Jr. lähietäisyydeltä ja illan suurin tähti Laitinen torjunnan jälkeen omasta päädystä loppunumeroiksi 2-7.

Mikko Kytölä, joka pelaaja-valmentajana johdatti KaDyn keväällä Suomen mestaruuteen, nappasi näin päävalmentajana ensimmäisen kansainvälisen voittonsa.

- Meillä oli eilisestä kasvot pestävänä, se oli päivän teemana. Pitkää yötä painoin videoanalyysin parissa. Vielä taktisia pointteja tärkeämpääkin oli kuitenkin henkinen puoli: että asennoidutaan oikein kaksinkamppailuihin. 

- Vastustajasta AEL Limassolilsta tiedettiin, että se on suunnilleen eilisen Prishtinan tasoinen joukkue. Sovittiin että mennään kaksinkamppailuihin niin lujaa kuin mahdollista. Näissä peleissä saa tulla todella kovaa, eikä rikkeitä välttämättä vihelletä.

- Joukkueen yleisilme oli eilisen löylytyksen jälkeen varsin ärsyyntynyt ja nuoretkin pelaajat halusivat näyttää, että he pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Lopussa viimeisellä kympillä vielä Eemeli (Hänninen) ja Jukka (Kytölä) loukkaantuivat, mikä toi peluutukseen lisää haasteita. Jäljelle jääneet pelaajat - enimmäkseen nuoria - hoitivat homman hienosti kotiin. 

AEL:n faniryhmä piti komeaa mekkalaa tauotta koko kaksituntisen, viihdyttävän ottelun ajan. Lieveilmiönä päätykatsomosta lensi myös jatkuvasti kolikoita, nesteitä ja muuta roinaa kentälle, toisella puoliajalla erityisesti jumalmoodissa torjuneen Laitisen niskaan. Ottelu oli keskeytyksissä pitkiä aikoja kentälle heitetyn tavaran johdosta, mutta keltasininen kannattajaryhmä sai jatkaa katsomon puolella. 

Suomesta oli paikalla tusinan verran kannattajia; lisäksi Suomen miesten maajoukkueen entinen voimakaksikko Mićo Martić - Dušan Matić oli saapunut paikalle kannattamaan suomalaisia. Suomen peräsimessä loistavaa jälkeä tehneet herrat valmentavat nykyään Liettuan maajoukkuetta.

KaDyn viimeinen ottelu Main Roundilla on lauantaina nälkäistä isäntäjoukkuetta Kauno Žalgirista vastaan; toisella voitolla oljenkorsi jatkopaikkaan on olemassa. Ottelu alkaa klo 19.00.

UEFA Futsal Champions League, Main Round (32 parasta)
to 26.10.2023, Kauno sporto halė, Kaunas
AEL Limassol Futsal (CYP) - Kampuksen Dynamo 2-7 (1-3)

0:52 Fabricio Lima 1-0
4:09 Ville Koskela 1-1
6:46 Bene Filppu 1-2
15:02 Newton Jr. 1-3
- - - 
25:23 Newton Jr. 1-4
27:47 Rafael Schlemper 2-4 (6 m rp.)
30:02 David Parente 2-5
38:22 Newton Jr. 2-6
38:48 Niila-Ville Laitinen 2-7

Dynamon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Champions League -kävijä Kampuksen Dynamo kotiareenalla

Champions League -kävijä Kampuksen Dynamo kotiareenalla

Kampuksen Dynamon miehet jatkavat pistejahtiaan lauantaina 11.11., kun vieraaksi Monitoimitalon ÄSSÄ-Areenalle saapuu TPK Turusta.

Lue lisää
KaDyn miehet kohti ´pohjoisen tuplaa´, lauantaina vastassa FC Kemin tähtisikermä

KaDyn miehet kohti ´pohjoisen tuplaa´, lauantaina vastassa FC Kemin tähtisikermä

UEFA:n futsalin Mestarien Liigan peleistä Kaunasista myöhään sunnuntaina kotiutunut Kampuksen Dynamo pääsee jälleen tien päälle.

Lue lisää
KaDy kohtaa lauantaina Espoossa EBK:n

KaDy kohtaa lauantaina Espoossa EBK:n

Kampuksen Dynamo suuntaa lauantaina vierasreissuun pääkaupunkiseudulle, jossa kohdataan espoolainen EBK.

Lue lisää
KaDy kohtaa sunnuntaina ÄSSÄ-Areenalla hallitsevan mestarin, HIFK:n

KaDy kohtaa sunnuntaina ÄSSÄ-Areenalla hallitsevan mestarin, HIFK:n

KaDyn syyskausi Naisten Futsal-Liigassa jatkuu kotiottelulla, kun Monnarin ÄSSÄ-Areenalle saapuu hallitseva Suomen mestari HIFK.

Lue lisää
KaDy haastaa kotonaan pronssijoukkue YIlveksen

KaDy haastaa kotonaan pronssijoukkue YIlveksen

KaDyn naiset palaavat sunnuntaina Monnarin Ässä-Areenalle, jossa otetaan mittaa Ylöjärven Ilveksestä.

Lue lisää
KaDy Intalan hattutempulla voittoon PJK:sta

KaDy Intalan hattutempulla voittoon PJK:sta

Kampuksen Dynamo aloitti Pirkanmaan tuplapeliviikonlopun Pirkkalan Jalkapalloklubin vieraana.

Lue lisää