Suomelle jälleen voitto Slovakiasta

Suomen futsalmaajoukkue jatkoi tiistaina hyvä esityksiään ja kaatoi Slovakian toistamiseen. Tällä kertaa lukemat olivat Suomen hyväksi 4-2.

Autio iski kaksi maalia

Ottelun alku on varovaista peliä molemmilta joukkueilta, eikä kummankaan maalin edessä nähty vaarallisia tilanteita. Alun tunnustelun jälkeen molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta Ville Lindgrenin laukauksen Slovakian maalivahti torjui hyvin kulmapotkuksi. Toisessa päässä kenttää puolestaan Suomen maalivahti Tuomas Kallioinen venyi hyvään jalkatorjuntaan.

Ajassa 11.21 Suomi iski ottelun ensimmäisen maalin. Asialla oli Juha-Pekka Torvinen, jolle Joonas Laurikainen petasi hyvän paikan ylivoimahyökkäyksessä. Torvinen onnistui maalinteossa myös maanantaina kertaalleen, kun Suomi nujersi Slovakian maalein 6-1.

Avausmaalista pelikello ehti mennä eteenpäin vain vajaan minuutin, kun Suomi iski jälleen. Jani Modig pelasi pallon vapaapotkusta Lindgrenille, jonka syöttö tavoitti maalin edestä Risto Salmen. Uransa 57.maaottelua pelannut Salmi jatkoi pallon varmasti verkon perukoille ja näin Suomi siirtyi 2-0-johtoon.

Ensimmäisellä 20-minuuttisella ei lisäosumia enää nähty ja näin tauolle siirryttiin Suomen kahden maalin johtoasemassa.

Slovakia aloitti toisen jakson terävästi, mutta maalivahti Kallioinen piti tilanteen ennallaan parilla hyvällä torjunnalla. Slovakian kavennus kuitenkin syntyi 25.minuutin kohdalla, kun Ladislav Mikita onnistui laukomaan pallon Suomen maaliin.

Ajassa 32.00. Slovakia tasoitti ottelun, kun Martin Rejzek pääsi hyvästä syötöstä laukomaan pallon takatolpalta ohi Kallioisen.

Suomi ei kuitenkaan tasoituksesta lannistunut ja pelin kulminaatiopiste tapahtuikin ajassa 35.26, kun tasoitusosuman iskenyt Rejzek sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui jättämään pelikentän. Suomi hioi aikalisällä kuviot kuntoon ja ylivoimapeli tuottikin tulosta, kun 37.minuutin kohdalla Modig syötti ristisyötön Panu Autiolle, joka laukoi pallon varmasti maaliin ja vei Suomen näin maalin johtoon.

Heti Suomen maalin jälkeen Slovakia haki tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta Suomi pääsi rokottamaan minuutti edellisen osuman jälkeen taas maalin merkeissä. Asialla oli toistamiseen Autio, joka laukoi pallon tyhjään Slovakia-maaliin kaukaa Suomen kenttäpuoliskolta.

Näin Suomi kaatoi Slovakian välillä hieman kuumassakin kamppailussa lukemin 4-2. Maanantaina pelatussa ottelussa Suomi oli vahvempi maalein 6-1.