Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi kaatoi jälleen Irlannin

 
Suomi kaatoi jälleen Irlannin

Suomi ja Irlanti kohtasivat tiistaina toistamiseen. Tällä kertaa Suomi oli vahvempi maalein 8-2. Maanantain peli päättyi Suomen 5-0-voittoon.

Ykköskentälle kehut

Suomi kaatoi maanantaina Tampereella pelatussa ottelussa Irlannin maalein 5-0. Tiistaina Jyväskylän monitoimihallilla pelatussa taistossa Suomi oli jälleen vastustajaansa askeleen edellä. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 4.22, kun omalla kotiareenallaan pelannut KaDy-pelaaja Mikko Kytölä onnistui maalinteossa. Kaksi minuuttia myöhemmin Panu Autio vei Suomen jo 2-0-johtoon.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Suomen ykköskenttä sai luotua jatkuvasti hyvää painetta irlantilaisten maalille. Tulostakin syntyi jälleen reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Risto Salmi ampui Suomen kolmannen osuman.

Ensimmäisen 20-minuuttisen lopussa Suomi onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Ensin Juha-Pekka Torvinen vei Suomen neljän maalin karkumatkalle ja heti perään Autio viimeisteli illan toisen osumansa. Näin tauolle siirryttiin Suomen 5-0-johdossa.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä ihan ok pelaamista. Varsinkin ykköskenttä sai luotua hyviä kombinaatioita ja muutaman kauniin maalin. Peli oli hyvin meidän kontrollissa, päävalmentaja Jouni Pihlaja totesi pelin jälkeen.

Toisella jaksolla Suomi hallitsi peliä edelleen selvästi, mutta erittäin kovaa ja fyysisesti pelannut Irlanti pystyi ajoittain luomaan tilanteita Suomen maalille. Kavennus syntyikin ajassa 24.16, kun Mark Langtry onnistui ohittamaan Suomen maalivahti Tuomas Kallioisen.

Suomi kuitenkin kuittasi maalin puoli minuuttia myöhemmin, kun Autio onnistui maalinteossa jo kolmannen kerran. Aution osumasta ehti kulua vain reilu kymmenen sekuntia, kun pallo oli jälleen Irlannin maalissa. Tällä kertaa osuma merkittiin omaksi maaliksi, kun pallo painui puolustajan kautta verkon perukoille.

Pelin lopussa Kytölä onnistui vielä toistamiseen, kuten myös Irlannin Langtry. Näin Suomi nappasi itselleen voiton maalein 8-2.

- Toisella jaksolla pelaaminen oli hieman sekavaa ja peli muuttui fyysisemmäksi. Se ei ehkä niin nautittavaa enää ollut näin valmentajan silmin. Tietysti kun 5-0 johti tauolla, niin siinä saattaa aina keskittyminen herpaantua, päävalmentaja mietti.

- Ei kukaan pelaaja huono tänään ollut, mutta se on aina hieman vaikeaa kun ketjukaverit vaihtuvat ja peli on rikkonaista. Nyt oli tämänlainen peli, mutta voitto kuitenkin tuli. Se on tietysti tärkeintä.

Suomi voitti siis tuplamaaottelun molemmat kamppailut Irlantia vastaan. Pelit olivat osa valmistautumista Tampereella tammikuun lopussa pelattaviin EM-karsintoihin.

- Ykköskentän peli oli nautinnollista katseltavaa näissä molemmissa peleissä. Siinä on hyvä tekemisen meininki ja paljon kokemusta, joka näkyy sitten tuloksena.

- Tampereen turnausta silmällä pitäen ykköskenttä on aika valmis paketti jo. Kakkoskenttään haemme vielä oikeaa koostumusta ja tässä pitää vielä katsoa, että keitä pelaajia saamme mukaan sairastuvalta.

Ennen EM-karsintaa Suomi kohtaa vielä tuplamaaottelussa tammikuussa Unkarin vieraskentällä.

Futsalin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle