Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Työvaliokunta pitää Nickersonin rangaistuksen voimassa

 

Työvaliokunta pitää Nickersonin rangaistuksen voimassa


Jääkiekon Sarjaseurat ry:n työvaliokunta on käsitellyt KooKoon valituksen Matt Nickersonin pelikiellosta. KooKoon valituksen mukaan seura oli tulkinnut Mestiksen nettisivuilla ollutta uutista siten, että kyseessä on tekstissä mainittu määrättävä pelikielto ja siten Nickersonin tulisi kärsiä rangaistuksensa sarjaottelussa.

Nickersonin käyttäytymisrangaistusten kertymä (3 kpl) oli täyttynyt harjoitusottelussa 22.9. KooKoo – K-Vantaa. SJL:n kilpailusääntöjen mukaan käyttäytymisrangaistuksista ylläpidetään käyttäytymisrangaistusten kertymää. Kertymästä huolehtii rangaistun pelaajan joukkueenjohtaja. Kilpailusääntöjen mukaan, jos kertymä täyttyy kauden aikana pelattavassa harjoitusottelussa, kertymän täyttymisestä aiheutunut pelikielto kärsitään seuraavissa harjoitusotteluissa.

SJL:n voimassaolevien kilpailusääntöjen mukaan Nickersonin olisi pitänyt kärsiä pelikieltonsa 24.9. ottelussa Nyköping – KooKoo. Nickerson pelasi ko. ottelussa ottelupöytäkirjan mukaan. Nickersonin pelaaminen tuli esille vasta 7.9, kun KooKoo pelasi seuraavan Mestiksen tilastoinnin piiriin kuuluvan ottelun, jossa hänelle tuomittiin yksi käytösrangaistus lisää.

Liiton kilpailuvaliokunnan peruslinjaus on ollut jo vuosia se, että pelikiellossa pelanneelle pelaajalle määrätään lisäpelikielto. Koska KooKoolla ei ollut yhtään harjoitusottelua jäljellä, jossa Nickerson voisi kärsiä kärsimättä jääneen rangaistuksensa, siirtyy se automaattisesti ensimmäiseen sarjaotteluun kärsittäväksi. Lisäpelikielloksi määrättiin sitä seuraava sarjaottelu.

Normaalisti pelikiellossa pelanneiden kurinpidossa määrätään toimintakieltoa myös kokoonpanosta vastaavalle sekä sanktioidaan seuraa valvontavastuustaan. Koska kyseessä oli harjoitusottelu, ei näitä sanktioita tässä tapauksessa määrätty.

Päätös:

Käyttäytymisrangaistusten kertymän seuraaminen ja siitä aiheutuvan pelikiellon kärsiminen on yksiselitteisesti seuran vastuulla. Käyttäytymisrangaistusten kertymän täyttymisestä ei tehdä erillisiä pelikieltoilmoituksia missään sarjassa eikä niitä erikseen määrätä millään tavalla.

KooKoo vetosi uutisointiin kurinpitäjän valinnasta. Uutisessa mainittiin, että erikseen määrätyt pelikiellot harjoitusotteluista kärsitään sarjaotteluissa ja selkeästi viitattiin siis kurinpitäjän tekemiin päätöksiin erotuomariraporttien perusteella.

Pelikiellossa pelanneiden pelaajien kurinpito samoin kuin muiden kilpailusääntörikkomusten kurinpito ei kuulu erilliselle kurinpitäjälle vaan kunkin sarjan kilpailutoiminnasta vastaavalle.

Käyttäytymisrangaistusten seuranta on ollut vuosia mekanismiltaan sama ja nämä säännöt tulee seuralla ja sen toimijoilla olla tiedossa varsinkin kun mitään muutosta tähän kyseiseen menettelytapaan ei ole tullut vuosikausiin.

Työvaliokunta päätti pitää Nickersonin rangaistuksen voimassa. Muita rangaistuksia ei määrätty. oli harjoitusottelu, ei näitä sanktioita tässä tapauksessa määrätty.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kouvolan Edustuskiekko ry - logo

KooKoo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MattNickerson

Matt Nickerson

1.11.1985 New Haven, CT, USA
Tiedot


Tuomas Tuokkola vapautettu päävalmentajan tehtävästä

Tuomas Tuokkola vapautettu päävalmentajan tehtävästä

KooKoo on vapauttanut päävalmentaja Tuomas Tuokkolan tehtävistään.

Lue lisää
Logan Pyett KooKoon alakertaan

Logan Pyett KooKoon alakertaan

Kanadalainen puolustaja Logan Pyett, 30, siirtyy loppukauden ajaksi KooKoon sotisopaan.

Lue lisää
Kim Strömberg Kouvolaan

Kim Strömberg Kouvolaan

Laitahyökkääjä Kim Strömberg nähdään loppukauden ajan KooKoon oranssimustissa väreissä. KooKoo solmi 30-vuotiaan Strömbergin kanssa yksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy kahden kuukauden koeaika.

Lue lisää
Energiahyökkääjät Suuronen ja Koivisto KooKoohon

Energiahyökkääjät Suuronen ja Koivisto KooKoohon

Energiset laitahyökkääjät Toni Suuronen, 22, ja Kimi Koivisto, 25, siirtyvät KooKoon riveihin. Molempien sopimukset kattavat tulevan Liiga-kauden 2018–2019.

Lue lisää
KooKoo vahvistuu Miro Keskitalolla

KooKoo vahvistuu Miro Keskitalolla

KooKoo vahvistaa rivejään TPS:stä siirtyvällä puolustaja Miro Keskitalolla, 21. Sopimus kattaa kuluvan kauden ja siihen sisältyy optio kaudesta 2018–2019.

Lue lisää
Puolustaja Jyri Niemi Kouvolaan

Puolustaja Jyri Niemi Kouvolaan

Puolustaja Jyri Niemi, 27, vahvistaa KooKoon alakertaa marraskuun maajoukkuetaukoon asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää