Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toni Kohonen jatkaa uraansa Koplassa

Toni Kohonen jatkaa uraansa Koplassa

Pesäpalloväen riemuksi lajilegenda Toni Kohonen (44) on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Kouvolan Pallonlyöjien kanssa ja jatkaa näin mittavaa pelaajauraansa.

- Oman pelin suhteen odotukset ovat ehkä vähän isommat kuin menneellä kaudella. Pelipaikka oli viime kesänä kuitenkin tavallaan uusi, vaikka joskus kauan sitten olenkin polttolinjassa pelannut. Paljon opin tästä vuodesta ja vaikka peli ajoittain olikin ihan hyvää, pystyn vielä parantamaan paljon omalla tontilla, Kohonen kertoo. 

Joukkueen tulevan kesän tavoitteesta Kohonen toteaa, ettei tavoitetta ole vielä joukkueen kesken asetettu.  

- Ainahan tavallaan lähdetään mestaruutta hakemaan, mutta virallisesti mitään tavoitetta ei vielä joukkueella ole. Kesän päätteeksi joukkueesta lähti paljon kokemusta ja rutiinia pois. Kolikolla on myös toinen puoli, ja nyt ollaan saatu hyviä nuoria pelaajia tilalle. Mahdollisuudet joukkueella on varmasti ihan mihin vain, mutta joukkueen yhtenäisyyden löytyminen vaatii nyt paljon aikaa ja työtä. 

Kohonen on voittanut urallaan kaiken mahdollisen. Palkintokaapista löytyy 10 SM-kultaa, 8 hopeaa ja yksi pronssi. Hänet on valittu pesäpallon Itä-Länsi -otteluun peräti 22 kertaa. Tätä tilastoa hän johtaa yksinoikeudella. 

Vuoden pesäpalloilijan tittelin Kohonen on voittanut kolme kertaa. Vuoden lukkariksi hänet on valittu peräti 13 kertaa. Lisäksi hän on voittanut parhaan ulkopelaajan Kultainen räpylä -palkinnon seitsemän kertaa. Kohonen on täysin yivoimaisesti pesispörssin ykkösnimi. Pelattuja superpesisotteluita hänellä on myös enemmän kuin kenelläkään muulla. Peräti tuhannen ottelun raja häämöttää edessä jo tulevana kesänä. 

 Pelinjohtaja Iiro Haimi on jatkosopimuksesta mielissään: 

- Koden sopimus on tärkeä palanen meidän joukkueelle. Joukkue uudistui jonkun verran, mutta näen tärkeänä, että meillä on kokeneita runkopelaajia edelleen mukana takaamassa jatkumoa edellisestä kaudesta. Koden rooli joukueessa on edelleen iso niin henkisellä puolella kuin itse pelissäkin. 

- Viime kausi osoitti sen, että Kode pystyy pelaamaan polttolinjassa erittäin hyvin, ja näin ollen saatiin tämän sopimuksen myös myös erittäin hyvä linjapelaaja joukkueeseen. Sisäpelin osalta rooli varmasti muodostuu hyvin pitkälle samanlaiseksi kuin viime kesänä, mutta lopullisesti nämä asiat nähdään sitten kesällä. Tämä sopimus on hieno asia joukkueelle, seuralle ja varmasti koko kouvolalaiselle pesäpalloväelle, Haimi iloitsee. 

KPL:n pelaajahankinnoista vastaava Stefan Sburatura toteaa joukkueen olevan Kohosen sopimuksen myötä sikäli valmis, että ulkopuolelta ei pelaajia enää haeta.  

- Edustusjoukkueen rinkiin nostetaan vielä joitakin omia junioreita haastajaryhmä-tyyppisesti, Sburatura kertoo.

KPL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää