Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaiPa nousi komeaan voittoon

 

SaiPa nousi komeaan voittoon


SaiPa jatkoi mainioita otteitaan ja kotiavauksessa jalkoihin jäi Lahden Pelicans. Varsinkin ensimmäisessä erässä kotijoukkue sai jokaisen kentän voimin painettua pelin vieraiden päätyyn. Kuparinen jäi rikkomatta, mutta lähimmäksi maalintekoa pääsi Juha Koivisto, joka sai kiekon jo mainiosti torjuneen Joonas Kuuselan selän taakse, mutta maaliviivaa kiekko ei kuitenkaan ylittänyt.

SaiPan päävalmentajan Pekka Tirkkosen mukaan torstainen voitto antoi hyvät lähtökohdat Pelicans-otteluun.

- Hyvä alku meiltä. Torstain peli Oulussa oli hyvä kokemus ja joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja se kantoi meitä. Päästiin peliin hyvin omilla vahvuksiilla sisälle ja vain maalit jäi puuttumaan ekassa erässä.

Maalinteon aloitti kuitenkin Pelicans. Timo Pärssinen ohjasi maalin edestä vierailijat johtoon, kun toista erää oli takana vain 40 sekuntia. Pärssinen oli osallisena myös Pelicansin 2-0 maaliin, kun hän syötti Angelo Espositon viimeistelemän osuman.

- Eihän se meidän peli niin hääviltä näyttänyt. Ensimmäisen erän SaiPa oli selvästi parempi. Toisessa erässä näytti, että me saataisin meidän peliä jo vähän kuntoon. Muutama maalikin saatiin tekaistua ja mun mielestä alko pikkasen näyttää siltä, että me päästään paremmalle jalalle ja vastustaja meinaa pudota kyydistä, vieraiden päävalmentaja Kai Suikkanen tiivisti kahden ensimmäisen erän tapahtumat.

SaiPa onnistui kuitenkin kaventamaan pelin vielä toisen erän aikana. Roberts Jekimovs lämäsi samanlaisen maalin kuin Oulussa Jaakko Rissanen toimiessa jälleen syöttäjänä.

Kolmas erä ehti vanheta vain parikymmentä sekuntia, kunnes Oulussa loukkaantuneen Per Savilahti-Naganderin tilalle nostettu Kalle Maalahti ampui komealla kudilla pelin tasoihin. Maali oli samalla Maalahden liigauran ensimmäinen.

Tirkkosen mielestä Maalahden tasoitusmaali nousikin avainasemaan pelin loppua ajatellen.

- Toisessa erässä yli-innokkuus tuli peliin mukaan ja Pelicans pääsi tekemään hyvillä vastahyökkäyksillä pari maalia.

- Kolmanteen erään kuitenkin hyvä kasaaminen. Näytti että jalka olisi ruvennut painamaan, mutta saatiin virtaa tärkeästä maalista ja sitä kautta peli meidän haltuun ja pelin tempoa meille.

Ottelun ratkaisijaksi nousi viime kaudella 16 maalia viimeistellyt Jesse Mankinen, joka sivalsi kiekon tarkalla rannelaukauksella ylänurkkaan muutama minuutti ennen erän loppua. Pelicans haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta ei saanut kunnon takaa-ajoa aikaan.

Suikkanen näki omiensa otteissa myös hyviäkin piirteitä.

- Jos jotain positiivista hakee, niin pari päivää sitten meni viisi omiin ja tänään vain kolme, niin sehän on valtavaa parannusta. Jos me tätä vauhtia mennään niin keväällähän me ollaan aika kovia.

- Harmittava tappio ja täytyy Pekkaa onnitella siitä, että SaiPa on liukkaalla jalalla ja pelaa pirun hyvää jääkiekkoa. Kyllähän se nähtiin jo kun me käytiin edellisen kerran täällä rypemässä Etelä-Saimaa-turnauksessa, että hyvää työtä täällä tehdään.

Tirkkonen on ollut syystäkin tyytyväinen kauden alkuun.

- Meidän nuorelle joukkueelle hyvä, että ollaan saatu heti voitonkokemuksia ettei se ensimmäinen voitto jää roikkumaan muutaman pelin päähän. Uskotaan, että se edelleen auttaa meitä eteenpäin ja tekemään päivittäin hommia.

SaiPan ottelut jatkuvat ensi viikolla, kun tiistaina Helsingissä vastaan asettuu HIFK ja torstaina Lappeenrantaan saapuu vierailulle Blues.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RobertsJekimovs

Roberts Jekimovs

11.11.1989 Riga, LAT
Tiedot

JuhaKoivisto

Juha Koivisto

4.5.1984 Vantaa
Tiedot

PerSavilahti-Nagander

Per Savilahti-Nagander

22.4.1985 Luleå
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää